0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Лечебно хранене при остри хепатити

Когато е налице възпаление на черния дроб, без значение от причината, освен медикаментозния план и лечение, пациента минава на специален, пълноценен хранителен режим.
hraneneМного голямо значение в този случай има термичната и механична обработка на хранителните продукти. Важен и самият състав на храната. Например строго се ограничава консумацията на сол и мазнини. Белтъчините и въглехидратите от своя страна се приемат според това каква нужда, в калории, има организма за деня, като от тези редици се изключват храните, усилващи ферментационните процеси и тези засилващи процесите на гниене. Такива храни са тлъстите меса и бобовите култури. Ограничават се и храните, които стимулират отделяне на жлъчка, секреторната активност на стомаха и задстомашната жлеза, дразнещи черния дроб, т.е. пикантни храни, пушени меса и сирена, лук, чесън, репички, както и други храни, които се отличават с богатство на етерични масла и мазнини от животински произход.
Технологията на приготвяне на ястията в този случай са варене или приготвяне на пара. Може и печене, но при това приготвяне трябва да се следи храните да не образуват коричка.
Солта, която е позволена на денонощие е не повече от 8 грама, като трябва да се пие и значително количество вода - около 2 литра, а дневните хранения са около 5-6.
Ако няма усложнения при протичането на чернодробното заболяване или хепатита, то този режим се спазва за период от 4-6 седмици, като при добро състояние на болния, след като е преминала жълтеницата, повръщането и се възстановява апетита, постепенно се пристъпва към разнообразно хранене. При пълно оздравяваване и нормализиране на лабораторните показатели се преминава към обичайното хранене. Обикновено това отнема 6-12 месеца.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000