0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

13 правила, които правят ефективна всяка диета


13 правила, които правят ефективна всяка диета

Ако не ви пристърже стомахът, може пък да подминете сладоледа на улицата

Хората ядат, защото изпитват чувство на глад. Това е и проблемът при всички диети. Заради намалените калории имате усещането, че непрекъснато сте гладни. Ако обаче сте наясно как да надхитрите апетита, ще ви е далеч по-лесно.

1. Знаете ли кой е най-добрият начин да укротите глада? Въобще не е шоколадът, ако това сте помислили. Удоволствието от изяденото лакомство продължава само 3 минути, изчисляват учените. Да повдигнете настроението за дълго помага гледането на семейни снимки. Според психолозите това създава продължителен психологически фон. А точно той е нужен за ефективно сваляне на килограмите. Сложете на бюрото си снимка на усмихнатите си близки или я използвайте за декстопа на компютъра.

2. Хората, които страдат от безсъние, по-често попадат в капана на нощното ядене. Билкова отпускаща смес ще ви помогне да заспите по-бързо. Полезни са и витамините. В6 стимулира изработването на серотонин, който помага да разпуснете. A В12 действа на синтеза на мелатонина - хормона, който регулира цикъла сън-бодрост. Калций и магнезий подобряват биохимията на мозъка и нормализират съня. Желязото осигурява насищане на клетките с кислород.

3. Забраните и самоограниченията са най-неефективната тактика в диетологията

Дори само да си мислите за тях е голяма грешка. Използвайте вместо израза "не трябва" -"аз избирам"... здравословно хранене, по-малки порции, да не ям шоколад днес. Мозъкът възприема позитивната конструкция без стрес.

4. Мазнините, изядени малко преди тестена храна, забавят храносмилането и избавят от скок в нивото но инсулина в кръвта. По този начин организмът по-ефективно изразходва мастните си запаси. Ако смятате да ядете паста, хапнете 15-30 минути преди това половин шепичка ядки, парче сирене или парченце хляб с 1 с.л. зехтин.

5. Излъжете апетита, ако не можете да го укротите . Хората са склонни да ядат не колкото е нужно на организма, а колкото виждат пред себе си. Намалете размера на чинията от диаметър 30 см на 22. Така ще намалите менюто си с 500 калории на ден.

Редовното прочистване на черния дроб и жлъчката с билковите капки ХЕПАВИТАЛ води до добра работа на цялата храмосмилателна система, отлично самочувствие и дълги години здраве

6. Спазвайте правилото 5 към 1

Например, ако не сте издържали без любимата си торта при 1 хранене, следващите 5 трябва да включват само нискокалорични ястия. Пропуснали сте тренировка? Компенсирайте с 5 дни с по-висока интензивност. Има и психологически ефект. Кой ще иска да плаща 5 пъти за 1 прегрешение.

7. Спортът е най-доброто средство срещу излишно тегло. Оптималният режим включва половин час физическо натоварване на ден. Например качването на стълби изгаря 5-9 калории в минута и по ефективност се равнява на тренировка на велотренажор. Изберете вариант:

• тичане два етажа и бавно слизане обратно;

• качване през стъпало и бавно спускане по всяко.

8. Силният апетит често подсказва за дефицит на хром. Той е нужен за усвояването на глюкозата, засилва чувствителността на организма към инсулин. Ако той не е достатъчно, клетките не получават енергия и изпитвате глад. Дневната норма е 50-200 мг. Включете в менюто си повече телешки дроб, домати, ечемична каша и зелен лук. Пийте по таблетка бирена мая.

9. Ароматът на някои продукти намалява количеството на изядената храна

Например на зелена ябълка и банани. Миризмата им лъже мозъка и създават илюзията за ситост, все едно сте ги изяли. Миризмата на ягоди гони скуката и укрепва мотивацията за физическо натоварване. На грейпфрут подобрява настроението, ускорява метаболизма и потиска чувството за глад. Кафето и ментата ободряват и потискат апетита.

10. По-малко сол. Доказано е, че тя изостря чувството за глад. Проблемът е, че се увеличава отделянето на слюнка и изработването на жлъчен сок, които стимулират апетита. Заместете солта с лимонов сок, балсамов или ябълков оцет.

11. Попълвайте водния си запас. Учени са изчислили, че студената вода води до изгаряне на калории. Организмът ги изразходва за затоплянето й. Освен това чаша вода засилва метаболизма с около 20% за час и половина. Създайте си навик след ставане от сън да изпиете чаша вода.

12. Внимателно с алкохола

Той излишно стимулира апетита, а и сам е високоенергиен продукт. В 100 г сухо вино има 60 калории, до 250 са в бирата и почти 350в ликьорите. Освен това забавя метаболизма и изгарянето на мазнините, "краде" от организма важни витамини и
минерали.

13. Общувайте повече, призовават учените, изучаващи клетъчния метаболизъм. Активните социални контакти подпомагат трансформирането на белите мазнини в кафяви. Ако белите са неприкосновеният запас на организма, кафявите не се натрупват, а помагат да се разграждат тези запаси.


Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020