0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ароматерапия за отслабване: 7 миризми, които ликвидират апетита


Оказва се, че някои миризми помагат да заглушат чувството на глад и да намалят апетита

Затова ароматерапията успешно се използва за загуба на излишни килограми. В допълнение, това е доста приятна процедура. Как точно мирише онова, което „убива" желанието за преяждане?

В стремежа си да отслабнем използваме всички налични за нас средства. Едно от тях е ароматерапията. Трябва да се отбележи, че това е доста приятен метод, който не е свързан с никакво напрежение или дискомфорт. Какъв вид миризми ще ви помогнат да намалите апетита и да измамите чувството на глад? Разберете сега.

Как да не преяждате - обуздайте апетита с помощта на ароматерапията

Колко е трудно да не изядем допълнително парче от някоя вкусна пица! Ние измисляме различни методи: от голямо количество вода, която пием и завършване с мощни волеви усилия. Но това не винаги помага.

Билковите капки ХЕПАВИТАЛ съдържат уникална комбинация от лечебни треви, които спомагат за бързото възстановяване на черния дроб и жлъчния мехур

 

Има един малко известен нюанс - определени миризми могат да ви помогнат да се справите с глада и да намалите апетита. Този вид ароматерапия за отслабване се практикува от древни времена. И преди време в Австралия беше проведен специален експеримент, който доказа на практика ефективността на ароматерапията. В експеримента участваха над 65 дами на различна възраст. Смисълът на експеримента беше, че жените трябваше да гледат десертите и в същото време да вдишват различни аромати. Оказа се, че определен набор от аромати, особено флоралните, помага да се контролира чувството на глад.

Етеричните масла, определени естествени продукти и свещи на базата на тях могат да бъдат източник на миризми.

Какъв аромат се препоръчва, за да се заглуши упорития апетит?

Цветни аромати

Изследванията казват, че най-ефективният аромат, потискащ апетита, е миризмата на роза. Вдишвайки редовно този аромат , наистина можете да отслабнете до 3 килограма на месец напълно неусетно. Това е така, защото розите съдържат ценно етерично масло, което влияе на подсъзнанието, задоволява глада и ни дава усещане за комфорт и радост.

ХЕПАВИТАЛ се препоръчва както като средство за спомагателно лечение на различни чернодробни заболявания, като омазняване на черния дроб, така и като начин на превенция и намаляване на телесното тегло.

Препоръчително е също така да използвате мирис на жасмин и лавандула за целите на ароматерапията. Те имат успокояващ ефект, което оказва добро влияние върху метаболизма.

За да постигнете осезаем ефект, трябва да сте в стая с посочените аромати до 3 часа на ден или да използвате етерични масла на базата на тях.

Ванилов аромат

Ваниловата ароматерапия може да е това, от което имате нужда, за да не се нахвърляте зверски на тортите и шоколадите.

Ароматът на ванилия е в състояние да "измами" тялото, защото когато вдишваме, ние улавяме определени молекули, които се предават в мозъка чрез обонятелния нерв. Така ще имате усещането, че сте яли например нещо, което е сладко. Има чувство за ситост и удовлетворение, в резултат на това апетитът и желанието за сладкиши изчезват.

Цитрусови аромати

Грейпфрутът е най-подходящият цитрус за тези, които искат да отслабнат. В същото време абсолютно не е необходимо само да го ядете. Можете да постигнете целта, като вдишвате аромата на масло от грейпфрут в продължение на 5 минути преди хранене. Най-добре е да използвате розово масло от грейпфрут.

liver detox.jpg

Ако не обичате грейпфрут, тогава трябва да знаете, че цитрусовите плодове като портокали и лимони, също са в състояние да засилят метаболизма, което помага да се отървете от излишното тегло.

Аромат на мента

В хода на едно от проучванията в Университета в Западна Вирджиния (САЩ) се стигна до заключението, че ароматът на мента допринася за загубата на тегло.

Нанесете няколко капки от това масло върху китката. Ароматът ще ви съпътства за определено време, и в резултат на това ще потисне чувството на глад.

Плодови аромати

При изследването на ефекта на ароматите върху отслабването в Чикагския университет (САЩ) беше открито, че субектите, които имат възможност да вдишват аромата на любимите си плодове, губят тегло по-успешно. Освен това проучването установи, че миризмата на плодове мотивира мозъка ни да избере здравословна диета.

Аромати на канела и индийско орехче

Канелата може да заблуди тялото с миризмата си, създавайки илюзията за ситост. А канелата в дует с индийско орехче започва метаболитния процес и намалява желанието да хапнете нещо сладко. В допълнение, канелата е един от най-популярните природни антидепресанти. Вдишвайки приятния ѝ аромат, вие не само заглушавате апетита си, но и създавате добро настроение за себе си.

Основни правила на ароматерапията за отслабване

Ароматерапията е ефективна само когато се провежда, спазвайки системно ето тези правила.

Основното тук е процесът на вдишване на аромата. Трябва да запушите ноздрата си с пръст и да направите три бавни, дълбоки вдишвания с другата ноздра. След това просто ги разменяте.

Този процес е препоръчително да се провежда преди всяко хранене или когато има чувство на глад.

За да може тялото да остане чувствително и да не свикне с определен аромат, е необходимо да се редуват миризмите по-често.

Когато практикувате ароматерапия, трябва да се внимава. Внимание! Превишаването на дозата етерични масла може да причини замайване и алергии. Аромотерапията за отслабване има и противопоказания. Такава ароматерапия не се препоръчва на бременни жени, хора с бъбречни заболявания, проблеми с дихателната система и алергии.


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000