0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Овесената каша - тайно оръжие срещу холестерола и омазняването на черния дроб


Овесената каша - тайно оръжие срещу холестерола и омазняването на черния дроб

Познатият на всички овес е продукт, който всъщност може да понижи холестерола, възпалението, теглото и да подобри храносмилането

Тайната е в фибрите и антиоксидантите, пише Росийская газета. Учени от Саудитска Арабия и Египет доказаха: екстрактът от овесени семена подобрява липидния метаболизъм и възстановява нормалната функция на черния дроб при плъхове с индуцирана хиперлипидемия (високи нива на мазнини в кръвта).

При това състояние е възможно запушване на кръвоносни съдове, развитие на инсулт или инфаркт. Храни, богати на холестерол, също причиняват опасно натрупване на мазнини в черния дроб. Според учените лекарствата за понижаване на холестерола в кръвта могат да причинят отрицателни странични ефекти, което не може да се каже за овеса.

Експеримент с животни показа, че приема на овес, под формата на най-обикновена овесена каша значително намалява кръвните липиди и нормализира функцията на черния дроб. Това беше потвърдено от кръвен тест и проби от чернодробна тъкан. Въз основа на това учените казват, че овесената каша е съпоставима с лекарствата на пазара.

Съчетайте здравословното хранене с приема на билковите капки ХЕПАВИТАЛ. Поръчайте СЕГА - за здрав черен дроб и жлъчка!

Освен овесената каша, бобовите растения също намаляват риска от сърдечни заболявания и високо кръвно налягане

Според Medical Express е проведено проучване, което показва, че активната консумация на бобови растения може да спести на човек заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, а също така позволява да се намалят показателите за маркери на сърдечно-съдови аномалии. По-специално рискът от развитие на коронарна артериална болест и хипертония е намален с 10 процента.

Според експерти това е прост и евтин начин да укрепите здравето си. Бобовите растения са полезни поради високото си съдържание на фибри, растителни протеини и различни хранителни вещества. В същото време те имат малко мазнини и няма холестерол в тях. Бобовите растения имат нисък гликемичен индекс (те не причиняват рязък скок на кръвната захар). Лекарите препоръчват да консумирате около три чаши бобови растения седмично.

Фасулът също така спасява от диабет и възпалителни заболявания на червата, И тук учените залагат на фибрите в бобовите растения. При ниската му консумация настъпват отрицателни промени в лигавицата на дебелото черво и микрофлората се променя, което се отразява на метаболизма.


Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020