0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ако отслабнем здравословно, ще дарим здраве и на черния дроб

С помощта на няколко правила може лесно и бързо да отслабнем, без да се ограничаваме, да гладуваме и да изтощаваме организма си


отслабване здравословно Това става с промяна на хранителните навици. Някои от правилата за отслабване без диети, обяснява пред "Рецепти за здраве" диетологът Йоана Маринова, която в момента пише книга как да се храним здравословно, да избираме ястия с по-малко калории и да готвим продуктите, така че да запазим хранителните им вещества.
ЗАПОЧВАМЕ ДЕНЯ СИ СЪС ЗАКУСКА
Много хора започват първото си хранене след 10-11 ч, дори на обед. Тъй като от събуждането до първото хранене минават часове, в които стомахът е празен, метаболизмът се забавя, и така не горим калории. Научни изследвания доказват, че хората които закусват сутрин, изгарят по-лесно колориите, които приемат през деня.
ГОЛЯМА ПОРЦИЯ САЛАТА ЗА ВСЯКО ОСНОВНО ХРАНЕНЕ
Но тя не бива да съдържа сирене, кашкавал, месо, а да е само от зеленчуци и то 2-3 вида. Разнообразието и изобилието действа психологически за задоволяване на апетита. Със салатата организмът набавя полезни витамини, минерали и обилно количество вода. И тъй като с нея ще се чувстваме по-заситени, ще ни бъде достатъчно, ако основното ястие е по-малко количество.
ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХРАНИ ВМЕСТО БЯЛ ХЛЯБ
Пълнозърнестите храни, които са направени от смлени семена, заедно с обивката се препоръчват, защото съдържат голямо количество растителни влакна. Те са богати на витамини, минерали. Фибрите са с по-нисък гликемичен индекс, дават усещане за лекота в стомаха, засищат по-бързо и за по-дълго, отколкото белия хляб.
ЧЕРВЕН СОС ПРЕД БЯЛ
Когато се храним навън е добре да избираме сосове, приготвени на основата на домати, защото са по-ниско калорични от белите сосове, които са със сметана или с майонеза.

Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Ноември 2020