0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

5 лесни стъпки за здрав черен дроб

Ако се грижите за вашия черен дроб, той ще ви бъде много благодарен и ще ви служи добре цял живот


черен дроб За здрав черен дроб избягвайте токсичните вещества

За да се предотврати заболяване на черния дроб е достатъчно спазването на няколко прости правила. Тук са 5 прости стъпки по пътя към по-здрав черен дроб.
Стъпка 1: Да се избягва употребата на алкохол
Алкохолът може да разруши клетките на черния дроб. Тези, които страдат от заболяване на черния дроб, дори и малко количество алкохол може да доведе до сериозно влошаване на здравето. Така че при хората, които имат дори и най-малко съмнение за чернодробно заболяване алкохолът е противопоказан, без значени какво количество ще е.
Стъпка 2: Яжте добре
Балансираната диета насърчава не само предотвратяване заболяванията на черния дроб, но също така и възстановяването на увредените клетки - хепатоцити. Излишно калоричните храни могат да навредят на черния дроб. В дневният порцион трябва да присъстват не повече от 30% от мазнините в храната: растителни масла, ядки, риба и постно. Яжте повече храни, съдържащи фибри: пресни плодове и зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести хлябове и зърнени култури.
Стъпка 3: Поддържане на оптимално тегло
Ако сте с наднормено тегло, замислете се и вземете мерки за безопасни методи за загуба на тегло с вашия диетолог. Избягвайте гладуването, бърза загуба на тегло и екстремните диети - те могат да се превърнат в сериозна тежест за черния дроб. Оптимална скорост за загуба на тегло е 0,5-1 кг на седмица. Пийте много вода - до 2 литра на ден. Посвещава най-малко 30 минути на ден за активни физически упражнения.
Стъпка 4: Избягвайте токсични вещества
Инсектициди, разтворители, аерозоли, химикали и тютюнев дим – те са не само източници на неприятни миризми, но и химически изпарения, които навлизат в кръвта от дишането на въздух или през кожата, а след това - в черния дроб, който трябва да ги неутрализира. Хубаво е да взимате мерки за ограничаването на тези вредности върху черния дроб.
Стъпка 5: Не позволявайте безконтролното вземане на лекарства
Бъдете сигурни, че сте обсъдили взимате на лекарства с вашия лекар или фармацевт. Неконтролираната или неправилна консумация на лекарства, хранителни добавки и билки може да увреди клетките на черния дроб.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000