0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Чернодробните проблеми причиняват лошо емоционално състояние


Чернодробните проблеми причиняват лошо емоционално състояние

Хроничните чернодробни заболявания почти винаги причиняват промяна в емоционалното състояние

Колкото по-тежко е заболяването, толкова по-изразена е депресията. Тя се развива главно поради два механизма. Първият е невротичната триада - депресия, хипохондрия и истерия - класическа група синдроми, характерни за всяко хронично заболяване. Това не е свързано със самата болест, а с нейното възприятие.

Втората е чернодробната енцефалопатия. Депресията може да бъде само едно от многото му проявления. При 52-68% от пациентите психичните разстройства могат да бъдат открити дори преди появата на тежки симптоми на чернодробно заболяване. Някои проучвания показват, че депресивните разстройства са преобладаващи сред пациентите с цироза. Докато при хепатит доминират реакциите на тревожност и емоционална лабилност. Установено е, че тежестта на цирозата е пряко свързана с тежестта на депресията.

Най-доброто, което може да направите за черния дроб е прочистването и детоксикацията с капките ХЕПАВИТАЛ

Защо мозъкът страда при увреждане на черния дроб?

Цирозата води до промени в порталната вена - повишава се налягането, образуват се съдови анастомози. Те изхвърлят част от кръвта в системната циркулация и тя не се „филтрира" през черния дроб. В резултат на това токсичните вещества (амоняк, меркаптани) не се неутрализират и те постепенно увреждат мозъка.

Много хора имат гастрит, стомашна язва или язва на дванадесетопръстника едновременно

Helicobacter pylori произвежда големи количества амоняк. Той не се неутрализира от черния дроб, а мозъчното увреждане се изостря. Факторите, които изострят психичните заболявания, включват намалена подвижност на тънките черва и прекомерна бактериална пролиферация на червата. Амонякът се произвежда от нормална микрофлора. Колкото повече се произвежда, толкова повече и по-бързо мозъкът се уврежда.

Важен елемент, който предотвратява навлизането на токсични съединения и вреден амоняк в порталната вена и черния дроб от червата, е състоянието на чревната стена и лигавицата. Токсичното натоварване на черния дроб зависи от неговата пропускливост за вредни вещества. Разбира се, основната задача е да се излекува самият черен дроб.

Черният дроб изпълнява близо 500 функции, включително и регулация на холестерола

Но възстановяването на нарушена чревна пропускливост с лекарства на базата на ребамипид може да подобри здравето на червата и в резултат на това да намали тежестта върху черния дроб. Това означава, че ще има по-малко увреждане на черния дроб и процесът на неговото възстановяване ще върви по-бързо.

По този начин депресията, свързана с чернодробно заболяване, може да бъде причинена от негативно възприемане на болестта или чернодробна енцефалопатия, която се основава на мозъчно увреждане от амоняк. Енцефалопатията се счита за неблагоприятен прогностичен признак. Грижете се за черния си дроб и бъдете здрави!


Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020