0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да разберем, че имаме проблем с черния дроб?

Тежест в горния десен квадрантcheren drob
Един от симптомите на болен черен дроб е тежест в горния десен квадрант. Тъй като черният дроб не съдържа рецептори за болка, неразположението, което се усеща, е общо.
Тъмна урина
Чернодробното заболяване често е придружено от потъмняване на урината. Обикновено, урина е бледо жълта, с цвят на слама. Промяна на цвета на урината се появява заради пигмента билирубин. Следва да се отбележи, че тъмно жълт цвят на урината може да се посочи като следствие от използването на недостатъчни количества течност.
Бледи изпражнения
Обезцветяването на изпражненията е една от проявите на жълтеницата .
Увеличаване размера на стомаха
Увеличаването размера на стомаха, свързано с натрупването на течност, се нарича асцит . Асцит при чернодробно заболяване се развива в резултат на повишаване на налягането в порталната вена.
Сърбеж
Сърбежът е една от проявите на жълтеница, причинен от дразнещи жлъчни киселини, които се натрупват в кръвта. При заболяване на черния дроб сърбежът засилва през нощта и има общ характер, т.е. Простира се по цялата повърхност на тялото .
Умора
Кой от нас не се уморява по време на работа или не може да се концентрира ? Сама по себе си, умората или понижената производителност все още не говори за заболяване на черния дроб, но в комбинация с други, по-специфични симптоми, може да алармира за проблем с черния дроб.
Пожълтяване на очите
При здравия човек бялото на очите (склерата) е с бял цвят. Появата на жълт цвят е един от симптомите на жълтеница и придружава много заболявания на черния дроб.
Недохранване
С цел да се запази здравето на черния дроб, трябва да се храните правилно. Нередовното и небалансираното хранене води до разрушаване на черния дроб. В храната трябва да присъстват пресни плодове и зеленчуци, достатъчно протеини, ненаситени мазнини ( риба , зехтин ) .

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000