0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да различим чернодробния сърбеж от симптомите на алергия?


Сърбежът на кожата на тялото при чернодробни заболявания, в огромната част от клиничните наблюдения, е първият и дълго време единствен симптом в началото на патологичен процес в черния дроб и жлъчния мехур

Това може да показва появата на признаци на хронична холестаза (застой на жлъчката).

Чернодробният сърбеж и съпътстващият обрив с пигментация се диагностицират при всеки четвърти пациент с жълтеница, както и при всички пациенти с прояви на първична билиарна цироза. Такива симптоми са много важен диагностичен признак, което позволява на лекаря в редица спорни случаи незабавно да предполага, че пациентът има функционални чернодробни нарушения.

Затова започнете превантивна употреба на капките Хепавитал. Хепавитал е билков продукт, чиято уникална комбинация от билки гарантира възстановяване след тежки чернодробни заболявания като хепатит, жълтеница, стеатоза и цироза.

Защо кожата започва да сърби?

Има няколко причини, поради които се появява специфичен сърбеж на кожата при чернодробни заболявания:

- увеличаване концентрацията на жлъчни соли в кръвообращението, които стигат до там, като резултат от унищожаването на чернодробните клетки на хепатоцитите чрез патологичен процес (увреждането на хепатоцитите най-често възниква при цироза на черния дроб, потенцирано (асистирано) от интоксикации, вирусни агенти, големи дози алкохол, както и химически отрови);
- холестаза, причинена от обструкция на жлъчния канал (състояния, придружаващи рак на панкреаса, жлъчнокаменна болест, както и рефлекторни спазми на общия жлъчен канал и други подобни);
- неконтролиран прием на някои лекарства, например, антибактериални средства от групата на еритромицин, анаболни стероиди, орални контрацептиви.

Билковите капки ХЕПАВИТАЛ предотвратяват и спомагат за отстраняване на съществуващо омазняване на черния дроб. С тях превенцията и лечението на омазняване на черния дроб е много по-ефективно

Понякога причините за чернодробния сърбеж се крият не в холестазата и натрупването на жлъчни киселини в тъканите на човешкото тяло, а в освобождаването на провокатори на възпаление в епителните обвивки.

Каквато и да е причината за сърбеж на кожата при определено чернодробно заболяване, това патологично състояние се нуждае от незабавно лечение. Само компетентното и навременно лечение ще позволи да се стартират механизмите за възстановяване на увредените клетки на черния дроб и жлъчния мехур и да ги предпази от вредното въздействие на токсичните фактори.

Не отлагайте! Започнете препоръчителния прием на ХЕПАВИТАЛ СЕГА! Само така ще гарантирате здраве и отлична работа на черния дроб!

Как да различим чернодробния сърбеж от симптомите на алергия?

По-голямата част от хората, страдащи от чернодробен сърбеж на кожата, изправени пред подобни симптоми, погрешно ги свързват с вероятните прояви на алергични реакции. Много е важно да можете да разграничите навреме сърбежните усещания, които съпътстват патологичните процеси в черния дроб, и сърбежа при алергии. Именно това ще позволи на лекаря да забележи при пациента нарушение на жлъчката в ранните етапи на формиране и да предотврати по-нататъшното им прогресиране.

Съществуват редица критерии за чернодробен сърбеж, които го отличават от другите състояния, включително и от алергичните реакции:

- сърбежът на кожата при чернодробни заболявания е интензивен и склонен да се проявява главно през нощта;
- при хепатит и други патологии на жлъчния мехур, чесането на кожата не носи облекчение;
- сърбежът често е придружен от обрив, както и появата на усещане за парене, старчески петна по кожата, синини и подкожни кръвоизливи.

В допълнение към усещането за сърбеж, пациентът може да изпита други симптоми, включително болка в дясната реберна дъга, жълтеникавост на кожата, пожълтяване на лигавиците и склерата, диспепсия (понятието диспепсия обобщава различни проблеми при разграждането на храната в стомашно-чревния тракт) и други подобни.

fatty-liver.jpg

При алергии, като правило, човек развива уртикария по кожата, придружена от локален сърбеж. Такива симптоми реагират добре на лекарства с антихистаминов ефект, което не се проявява при патологични промени в кожата, причинени от чернодробните заболявания и от проблемите с жлъчния мехур.

Ако има съмнение за чернодробно заболяване и е налице необходимост от изясняване на диагнозата, лекарят предписва на пациента следните допълнителни изследвания;

- общ и биохимичен анализ на кръвта с определението за функционални чернодробни тестове, сред които нивото на билирубин, ензими, протеини;
- коагулограма за определяне състоянието на системата за коагулация (съсирването, гъстотата) на кръвта;
- ултразвукова диагностика, която позволява да се изследва черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса за развитие на новообразувания, структурни промени, наличие на възпаление и други подобни;
- ако е необходимо, специалистът насочва лицето да се подложи на компютърна томография или магнитен резонанс.

Лечението на сърбеж на кожата при чернодробно заболяване трябва да бъде цялостно и насочено към намаляване на активността на жлъчните киселини, спиране разрушаването на чернодробните клетки, премахване на всякакви прояви на увеличаване на холестазата, както и елиминиране на основния патологичен процес, който го е причинил. В момента съществуват консервативни и оперативни методи за облекчаване на пациентите от симптомите на увреждане на черния дроб и жлъчния мехур, сред които сърбеж и обрив по кожата.

Важно е да се разбере, че няма специфично лечение на чернодробния сърбеж, тъй като този симптом може да бъде предизвикан от напълно различни етиологични, морфологични и патогенетични заболявания, всяко от които се нуждае от индивидуален подход към терапията. Сърбеж на кожата и сърбящи обриви е най-лесно да се елиминират в началните етапи от формирането на патологичния процес. Ето защо, когато се появят първите признаци на заболявания, при които черният дроб страда, трябва незабавно да се консултирате със специалист.

Лечение

Съвременното лечение на такива неприятни симптоми като сърбеж и обрив, който продължава неограничено време се извършва с помощта на различни методи:

- детоксикационна терапия;

- назначаването на хепатопротектори като защита на хепатоцитите от излагане на вирусни агенти, химикали, алкохол и други вещества с токсично въздействие;

Билковите капки Хепавитал представляват комбинация от силен извлек на над десет лечебни треви и корени, които имат доказан ефект за здравето и добрата работа на черния дроб, жлъчката, паккреаса и храносмилателната система като цяло. Хепавитал съчетава в себе си мъдростта на Изтока и силата на родните билки, за да помага ефективно при такива заболявания като жълтеница, хепатит, мазен черен дроб, жлъчнокаменна болест (холелитиаза), холецистит, панкреатит, запек и др.

- в редки случаи може да се препоръча хирургично лечение на болния човек, ако преди това е бил диагностициран с киста, тумор или обструкция на жлъчните пътища.

Много е важно да разберете истинските причини за патологичния сърбеж на кожата, преди да започнете лечението. Понякога, за да го премахнете, е достатъчно да отмените лекарствата, приети от човек, или да промените режима и естеството на диетата му.

Посещението при лекаря не трябва да се отлага, ако се появят следните симптоми:

- сърбяща кожа с обриви, характерни за чернодробни заболявания;
- тежест и дискомфорт в десния хипохондриум;
- храносмилателни нарушения;
- пожълтяване на кожата и склерата;
- горчив вкус в устата.

Само ранната диагностика на чернодробните заболявания ще позволи на пациента да започне лечението навреме и, нормализирайки функционалността на черния дроб и жлъчния мехур, да се отърве от неприятните симптоми.

ИЗТОЧНИК: kp.ru


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000