0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Каква е емоционалната символика на чернодробните заболявания?


Болният черен дроб ясно показва, че човек приема много повече, отколкото може да преработи

Черният дроб е лабораторията на човешкото тяло и един от най-важните и непретенциозни органи в него.

Да говорим за черния дроб е доста трудно, поради огромния брой на неговите функции. Това е един от най-големите човешки органи, основата на междинния метаболизъм или, образно казано, лабораторията на човешкото тяло.

Нека обясним накратко най-важните функции на черния дроб

1. Съхранение на енергия - черният дроб произвежда глюкоза и я съхранява (приблизително 500 kcal на ден). Получените въглехидрати се превръщат в мазнини, увеличавайки телесните мазнини.

2. Производство на енергия - цялата мазнина, която влиза в тялото с храната, навлиза в черния дроб, където се използва за изгаряне, тоест за енергия.

3. Протеинов метаболизъм - черният дроб е способен както да разгражда вече съществуващите аминокиселини, така и да синтезира нови. Той е връзката между протеините от животински и растителен произход, съдържащи се в храната, и човешките протеини. Всеки протеин има изразени отличителни черти, но елементите, от които се състои - аминокиселините, са универсални (подобно на това как къщите изглеждат различни, но всъщност са изградени от едни и същи тухли).

Капките Хепавитал се справят отличнои с много чернодробни заболявания, между които омазняване на черния дроб, хепатит и други

4. Отстраняване на вредните вещества от организма - в черния дроб всички токсични вещества, както произведени от самия организъм, така и чужди, са лишени от активност. От тях се отделя вода, така че да може да се отстранят от тялото чрез бъбреците или жлъчния мехур. Освен това, в черния дроб билирубинът (продукт на разграждането на хемоглобина) се преработва със същата цел - екскреция от организма. Всяко нарушение на този процес води до жълтеница. И накрая, в черния дроб, уреята се синтезира за екскреция през бъбреците.

Това са само част от най-важните функции на черния дроб

Нека започнем да тълкуваме символиката на този орган от последната точка - извеждането на вредните вещества от тялото.

За да се премахнат вредните вещества, е необходимо те да могат да се разграничат и оценят. Този, който не може да разбере какво е вредно и какво не е, никога няма да може да премахне нищо. Следователно, нарушената функция на черния дроб може да бъде свързана с проблема с оценката. Черният дроб може да бъде „объркан", считайки някои вещества за полезни или, обратно - за вредни.

Докато сте в състояние правилно да прецените какво и доколко е полезно, няма да имате проблеми с прекаляването. Черният дроб боледува именно заради свръх употребата на мазнини, храна, алкохол, лекарства и други. Той е болен, защото ние сме лакоми.

Билковите капки ХЕПАВИТАЛ прочистват всичко онова, което нашия неразумен живот причинява на черния дроб и жлъчката. Още след втората опаковка ХЕПАВИТАЛ омазняването на черния дроб се нормализира, изчезват отоците и обривите с неясен произход по кожата.

Освен това, ХЕПАВИТАЛ прочиства отлично и дебелото черво. Така се предотвратява появата на запек и всички усложнения за здравето, свързани с нередовното изхождане.

Болният черен дроб ясно показва, че човек поема много повече, отколкото може да преработи (или има повече, отколкото му е необходимо). Черният дроб, който боледува е сигнал за липсата на чувство за пропорция, необузданото и неоправдано желание на някои хора да притежават от всичко по много.

Черният дроб е доставчик на енергия. Човек с болен черен дроб губи тази енергия: липсва му жизненост, загубил е потентност, желание да яде и пие. Той губи интерес към живота, и по този начин симптомът му има коригиращ ефект върху основния му порок - страст за свръхбагаж, свръхупотреба и прекомерност във всичко. Това е естествена реакция на тялото към липсата на чувство за пропорция и мегаломанията.

Ако черният дроб е болен, това означава, че трябва да изоставите огромната употреба на каквото и да било. Кръвта губи способността да се сгъстява, става твърде течна - и буквално изтича от човека, а това е жизненият му сок, неговата енергия. Заболяването на черния дроб помага на човек да се научи на спокойствие и самообладание в секса, докато се храни и когато реши да употребява алкохол.

Символиката на черния дроб е свързана и с философски и религиозни въпроси, някои от които е малко трудно да бъдат формулирани

Нека си припомним синтеза на протеин, който е "градивен камък" на самия живот. Човек не може да съществува без протеини. Протеинът се състои от аминокиселини. От растителния и животинския протеин, получен от храната, черният дроб създава човешки протеин, променяйки пространственото разположение на аминокиселините. С други думи: запазвайки строителния материал (аминокиселините), черният дроб променя пространствената му структура, и по този начин извършва качествен скок от растителния и животинския към човешкия свят. И, въпреки еволюционните процеси, „строителните камъни" са запазени, за да припомнят произхода на човека.

Синтезът на протеини е перфектно отражение на нивото на микрокосмоса на това, което се нарича еволюция в макрокосмоса. Чрез трансформиране и промяна на качествена проба от едни и същи елементи може да се формира безкрайно голям брой различни форми, а материалът остава непроменен. Оказва се, че всичко е тясно свързано помежду си.

Затова мъдреците казват, че всичко е в едно, и едно е във всичко (част от цялото).

Осъзнаването на това се отразява в религията. Думата религия се превежда като обратна връзка. Религията търси път към пра-основата, към изходната точка, към универсалната единица за измерване. И тя ги намира, защото онова, което ни отделя от единството, е илюзия. Илюзията възниква от играта на различните модели в едно цяло. Следователно, пътят към началото може да намери само онзи, който ясно вижда тази илюзия за уж различни форми.

Много и едно - именно на базата на тази философия работи черният дроб

Човек с болен черен дроб трябва да си зададе такива въпроси:

1. В кои области на живота загубих способността да давам правилна оценка на предмети и явления?

2. Къде вече не мога да различавам кое е полезно за мен и кое е вредно?

3. По какъв начин съм загубил чувството си за пропорция? От кое искам да получа повече, отколкото ми трябва?

4. Успокоява ли ме религията, опитвам ли се да намеря връщане към началото си или многообразието затъмнява очите ми и вече не възприемам единството? Наистина ли престанах да се интересувам от проблемите със светогледа?

5. Може би ми липсва доверчивост?

Здравето, като цяло, е баланс. Здравето на черния дроб зависи от чувството ни за мярка - имаме ли го, нямаме ли го и доколко точна е мярката...

Капките ХЕПАВИТАЛ помагат за постигането на по-добро здраве на черния дроб, като участват активно в лечението на различни състояния и заболявания на черния дроб. Може да използвате ХЕПАВИТАЛ както като част от лечението, така и като превенция срещу появата на омазняване на черния дроб, вирусни хепатити, мастна дегенерация на черния и други.

Ако физическите функции коректно взаимодействат помежду си, тогава възниква вариант, който възприемаме като хармоничен. Ние го наричаме здраве. Ако някоя от функциите се провали, тогава хармонията е нарушена, повече или по-малко, и в такива случаи говорим за болест.

Болестта е липса на хармония, провал в предварително установен, добре балансиран ред. От различен ъгъл заболяването всъщност е опит за възстановяване на дисбаланса.

jlachka.jpg

Вкаменена агресия: камъни в жлъчката

Жлъчният мехур съхранява жлъчката, произведена от черния дроб. Но ако жлъчните пътища са запушени (често от наличието на камъни), тогава жлъчката не може да намери пътя и да осъществи храносмилането.

Най-често камъните в жлъчката се откриват по-често при жените, а камъните в бъбреците са по-често срещани при мъжете. Освен това, камъните в жлъчката са по-чести при омъжените жени с деца, а не при самотните и бездетни жени.

Може би тези статистики ще ни помогнат правилно да интерпретираме символичното значение на жлъчния мехур.

Енергията , подобно на водата, иска да тече. Ако срещне препятствия по пътя си, тогава възниква „енергийно задръстване". Ако дълго време тази тапа, това задържане, не се маха, тогава енергията, като правило, започва да се кондензира.

Отлаганията в тялото и образуването на камъни са символ на изтичащата енергия. Жлъчните камъни са вкаменена агресия. Енергията и агресията са почти идентични понятия.

Ето защо няма нищо изненадващо във факта, че камъните в жлъчния мехур по-често се откриват при омъжени жени, обременени от проблемите и грижите за семейството. Такива жени възприемат семейството като структура, която възпрепятства потока на тяхната енергия и агресия в съответствие с определен закон. Те третират семейния живот като порок, от който духът няма достатъчно пространство, за да се освободи. И така, от нещо, което трябва да дава сила и желание за движение, енергията се превръща в камък.

По време на коликите, които са налице при проблеми с камъни в жлъчката, пациентът е принуден да направи нещо, което преди не е имал смелостта да направи: той започва да се движи и да крещи силно, като по този начин потиснатата енергия се превръща в движение.

Изводът от всичко това е, че болестта ни кара да бъдем честни!


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000