0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какви са ефектите на алкохола върху черния дроб?

Черният дроб, както и мозъка, са първите жертви на онези, които злоупотребяват редовно с алкохола


cirroz Какви са ефектите на алкохола върху черния дроб?

Тежестта на чернодробното заболяване зависи от продължителността на консумацията на алкохол. Въз основа на сегашното разбиране на чернодробното заболяване при алкохолизъм, има три етапа по тежест и форми на патология: дегенерация на мастната тъкан, хепатит и цироза. Колкото повече лицето пие, толкова по-бързо тези форми се заменят една с друга, и всичко това завършва с чернодробна цироза и смърт.
Алкохолно чернодробно заболяване – мазен черен дроб. Това е най-често срещаната форма на заболяване на черния дроб в началните фази на алкохолизъм. Пациентите често се оплакват от неразположение, слабост, тежест в черния дроб, особено при прием на алкохол. Понякога черния дроб е болезнен при палация. Лабораторните данни на този етап едва ли се отклоняват от нормата. Ако в този момент човек спре пиенето, то след няколко месеца лабораторните стойности се връщат към нормалното.
Алкохолният хепатит обикновено е хроничен, и се среща в две форми: стабилна и прогресивна. Алкохолният хепатит се характеризира със същите симптоми като при алкохолното чернодробно заболяване, но ако в този момент човек спре пиенето, то все още остава до края на живота, и се изразява в промени в хепатоцитите (чернодробните клетки). Черният дроб е увеличен и излиза изпод ребрата, палацията e рязко болезнена. Пациентът губи тегло загуба и апетит, наблюдава се и пожълтяване на очите. Лабораторните резултати са много променени, по-често към лошо. Прогресивната форма на алкохолен хепатит обикновено преминава в цироза.
Алкохолна цироза на черния дроб е много опасно и фатално заболяване. Хората с цироза са много слаби, повръщат и почти непрекъснато им се гади. Черният дроб е значително увеличен и болезнен. Преходът от компенсирана цироза към декомпенсирана завършва със смърт.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com
http://youtu.be/hQ_ThJ_nQwU

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000