0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какви са симптомите на болния черен дроб?

Ако се открие навреме чернодробното заболяване няма да нанесе големи вреди на организма


Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, но то се експресира в черния дроб най-много Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, но то се експресира в черния дроб най-много

Доста дълго време черния дроб боледува без явни признаци. Черният дроб не боли, не и когато заболяването е в ранен стадии. Когато черният дроб започва да развива възпаление, това лесно може да се усети.
Какви признаци се наблюдават при болен черен дроб?
Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт. Но то се експресира в черния дроб най-много. Пациентът може да загуби апетит напълно и да предизвика отвращение към някои храни, специално към продуктите с много мазнини. В същото време се появява слаба болка и диария.
При болен черен дроб се променя кръвообращението, което спомага за освобождаване на определено количество кръв. Поради това е знак за болен черен дроб е подуването на този толкова важен орган. Подуване може да възникне както на самия орган, така и под очите, ръцете и краката, особено на пръстите на ръцете. Но един от най-характерните признаци за болен черен дроб е асцит. Това е състояние, при което стомаха набъбва и увеличава лице като "топка", което се дължи на натрупването на течност.
За болния черния дроб са характерни и такива симптоми като апнея, нарушен сън, сърцебиене, нощни изпотявания.
Също така към общите характеристики на болен черен дроб се включват болка и чувство на тежест в дясния хипохондриум. Болката може да бъде постоянна или болка, която се усилва по време на физическо натоварване. Болката може да се появи след хранене с мазни храни. Болката може да бъде придружена и от киселини в стомаха, оригване и горчив в устата.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000