0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво представлява мастната хепатоза?

Мастната хепатоза е вид чернодробно заболяване, което е характерно, че се развива при следните обстоятелства:
fatty_liver-злоупотреба с алкохол;
-наднормено тегло;
-дефицит на белтъчините в менюто;
-продължително гладуване;
-строго вегетарианство;
-силно отравяне;
-прием на някои лекарства - кортикостероиди, естрогени, тетрациклинови антибиотици;
-различни вирусни и бактериални инфекции;
-нарушения в работата на ендокринната система – синдром на Кушинг; хронични заболявания на храносмилателната система със синдром на нарушеното усвояване (всмукване).
Това, което се случва при хепатоза е натрупване на мазнини в чернодробните клетки, а това от своя страна води до нарушаване работата на черния дроб и допълнително до големи усложнения и последствия за органа и за цялата система. Постепенно, ако не се обърне нужното внимание, черния дроб може да се разруши напълно, да престане да изпълнява своите функции и да започне общо отравяне на тялото.
Веднъж диагностицирана мастната хепатоза може да бъде излекувана, но това отнема много време. Една от най-важните части от лечението обаче е правилното хранене. Менюто на болния трябва да се състои предимно от вегетариански, плодови, млечни, зеленчукови супи; нетлъсто, птиче месо и риба; разрешено е по едно яйце на ден, прясно и кисело мляко, извара (до 200 г на ден); каши и тестени продукти (с изключение на козуначено тесто, твърд бял и черен хляб); обикновени и горски плодове (освен кисели); обикновени и листни зеленчуци; сладка, мед, захар (до 70 г на ден); зеленчукови и плодови сокове; слаб чай, до 10 г масло на ден, до 30 мл растително масло на ден; по една чаена лъжичка сол на ден. Храненията са пет на ден, а са забранени всякакви субпродукти, сланини и подобни.
Терапията
За да бъде сведена до минимум опасността от развитието на заболяването, трябва да се приемат веднъж на 4 месеца препарати хепатопротектори. Курсът на лечение е 2-3 седмици. Освен медикаментозно лечение, може да приложите и някои билкови препарати и настойки, които ще подсилят ефекта им и ще помогнат на черния дроб да извършва правилно функциите си.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000