0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои са фазите на алкохолната болест?

Алкохолната болест е състояние на черния дроб, което може сериозно да застраши живота. Това е цирозата, която общо взето бавно, но сигурно изяжда органа. За всички околни лошото разположение на нещата е ясно, но не и за самия пиещ. Ако някой ваш близък е под контрола на алкохола, нека да разгледаме фазите, търсейки точната фаза. Така ще знаете дали ще можете да му помогнете:
big_6c9f2c00b0b1ab936a38f8b4659dd278Дружеско пиене: Наблюдава се нарастване на желанието за пиене и на възприемчивостта към алкохола, а също така пиещият може да "носи" на много алкохол като количества, без да получава явни признаци на алкохолно натравяне.
Предупредителна фаза: В тази фаза се преминава бавно, но сигурно към зависимост - пиещият търси всякакви поводи за пиене, а след пиене чувства самочувствието си по-високо, опитва се да пие скришом и това му стига. За премахване на бели петна и махмурлук, също се прибягва до пиене.
Критична фаза: В тази фаза се стига до пълна загуба над контрола за алкохолна консумация, появяват се и угризения на съвестта, заради приетия алкохол, стига се до aлкохолни абстиненции; пренебрегване на семейството, конфликти; отсъствия от работа; оправдаване на пиенето с много поводи, хранененто е нередовно, занемарява се външния вид, редуване на запои и пълно въздържание и много други.
Хронична фаза: Наблюдават се дълготрайни запои и в същото време понижаване на възприемчивостта към алкохол/ бързо напиване/; разпадане на семейни връзки; професионална, социална и интелектуална деградация. В тази фаза алкохолът става единствена цел в живота, алкохолни психози и припадъци; соматични болести на черния  дроб-цироза и др. до крайно изтощение на организма.
Абсистенция: Първоначалните симптоми на абсистентния синдром се появяват около 10 часа след последната доза. При леките форми на алкохолизъм те се изразяват в напрегнатост и нарушения на съня. В по-тежки случаи към това се прибавят двигателна възбуда и треперене; освен тях могат да се появят мускулни спазми, гадене, повръщане, изпотяване, аритмия.
Предозиране: Това е последната и най-тежка фаза, при която характерно за пиещия са ясно изразени смущения в кръвообръщението, нарушения в сърдечната дейност, ясно изразено нарушение на усета за равновесие. Предозирането може да настъпи заради поети големи количества алкохол (повече от 3 води до загуба на съзнание, а при 5 ако не се вземат мерки, смъртта настъпва до1-2 часа).

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000