0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Мастните натрупвания в областта на талията могат да убият човек преждевременно


Мастните натрупвания в областта на талията могат да убият човек преждевременно

Група специалисти от Канада и Иран установиха, че дори при нормално тегло, наличието на излишни телесни мазнини в областта на талията увеличава риска от преждевременна смърт

Това заключение беше изразено въз основа на анализа на 72 проучвания, посветени на връзката между коремното затлъстяване (мастните натрупвания се намират в корема) и ранната смърт поради различни причини.

Като цяло анализът обхваща здравните показатели на над 2,5 милиона доброволци за период от 3 до 24 години. Специалистите обърнаха повишено внимание на обиколката на талията и ханша, както и тяхното съотношение и процента на мастната тъкан в тялото. Оказа се, че пациентите с големи мастни натрупвания в корема, а не в бедрата, имат повишен риск от смърт.

Съчетайте здравословното хранене с приема на билковите капки ХЕПАВИТАЛ. Поръчайте СЕГА - за здрав черен дроб и жлъчка!

По този начин на всеки допълнителни 10 сантиметра в обиколката на талията се увеличава съответният риск с 11 процента, а увеличението на съотношението между талията и ханша с 0,1 се увеличава с 20 процента. Според експерти, наличието на коремно затлъстяване трябва да се оценява заедно с висок ИТМ като фактор, който увеличава риска от преждевременна смърт.

Мастните натрупвания в областта на корема и талията алармират и за наличие на омазнен черен дроб

За да се предотвратят усложненията от стеатозата, както още се нарича омазняването на черния дроб, специалистите препоръчват да се започне диета.

Ето какъв е "черният списък" на храни, опасни за черния дроб

Черният дроб изпълнява едновременно няколко важни функции в организма. Той произвежда жлъчка, премахва токсините, синтезира ензими, запазва витамини и микроелементи. А някои храни имат отрицателен ефект върху този орган. Диетоложката Ева Родригес е направила "черен списък" на вредните за черния дроб продукти.

Основната опасност за черния дроб е алкохолът. Той може да отключи мастно чернодробно заболяване, известно като стеатоза. Свръхпреработените храни са вредни, включително печени и пържени тестени изделия и сладкарски изделия. Тези храни допринасят за натрупването на мазнини в черния дроб и развитието на висцерално затлъстяване.

Бързата храна, преработените храни и леките закуски, изобилието от захар и сол в храната също са опасни за здравето на черния дроб. Освен това се препоръчва да се намали червеното месо, преработените меса като колбаси, сметана, масло и всякакви мазни храни в диетата.

Чернодробните аномалии могат да бъдат разпознати по умора, загуба на апетит, подуване, коремна болка, обезцветяване на изпражненията и урината, гадене или повръщане. Трябва да се откажете от цигарите, силните лекарства, да контролирате теглото и да поддържате подходящо ниво на физическа активност. Диетата трябва да бъде разнообразна и да включва разнообразие от зеленчуци. Диетоложката препоръчва да се консумират зеленчуци с горчив вкус, като репички, хрян и патладжан.


Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020