0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Начини, по които да разпознаем, че черният ни дроб боледува

Черният дроб е орган, който изпълнява много и най-различни функции в човешкия организъм. Той е филтърната система на тялото ни, явно и неявно отговаря за растежа ни, за нашата имунна система, за храненето и за различните полови функции.
priznaciКогато черният дроб боледува, това неизменно възпрепятства тези жизнено важни процеси. Има случаи, в които директно едно заболяване не може да бъде разпознато като чернодробно, но все пак има симптоми, които се появяват по различни части на тялото ни, чрез различни аспекти, които може да помогнат при определянето на вероятните проблеми с черния дроб.
Обезцветяване на кожата
При проблеми с черния дроб първите проблеми се изписват на кожата. Тя и склерата на очите пожълтяват, а урината придобива тъмно-жълт цвят. Това са признаци на жълтеница, която е един от главните признаци на заболяване на черния дроб.
Хранене
Ако преди сте се хранели със завиден апетит, но внезапно нямате желание за нищо и едновременно с това отслабвате лавинообразно, тогава е добре да посетите специалист, защото може да става дума за дисбаланс на черния дроб. Може да се появят признаци на анемия и чести пристъпи на гадене.
Ходене по голяма нужда
При промяна на изпражненията към светъл цвят, тогава става дума за развиване на разстройство на черния дроб. Друг признак е и нередовното ходене по нужда и раздразнени черва.
Подут корем
Появи ли се подпухнатост под дясната част на ребрата, тогава става въпрос за чернодробен проблем. Заради това подуване често се стига до притискане на диафрагмата и накрая се стига до болезнено дишане.
Нокти
Добре е винаги внимателно да оглеждате ноктите си - преди всичко формата и външния им вид. Ако са изкривени и белезникави, тогава става дума за проблемен черен дроб.
Кръвоносни съдове
Често кървене от носа и появяване на синини също са признак на ненормална работа на черния дроб и дефицит на белтъчини.
Жажда
При честа и силна жажда, невинаги може да става дума за развитие на диабет. Понякога това е сигнал за проблем на черния дроб, както и честите позиви за уриниране.
Други състояния
Честото главоболие, виене на свят, спазми, раздразнителност, депресия – всички тези симптоми може да водят само до едно - сериозно заболяване на черния дроб, което може да се развие в застрашително.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000