0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Рак на черния дроб - сериозно заболяване с висок процент смъртност


Рак на черния дроб е заболяване, което се развива бързо, провокирано от редица причини и демонстрира специфични симптоми

Различните онкологични заболявания могат да бъдат излекувани само ако бъде диагностициран навреме.

Билковите капки Хепавитал са отлична превенция на рака на черния дроб. Използват се още и като помощна терапия на различни чернодробни заболявания, като омазняване на черния дроб, хепатит и цироза на черния дроб.

На по-късен етап се включва лечение с частична или пълна резекция на черния дроб и трансплантация на донорски органи. Според статистиката болестта е по-характерна за мъжете над 50 години.

Видове рак на черния дроб

Има първичен и вторичен вид онкология на черния дроб. Първичният се среща в 3% от всички случаи, когато раковите клетки растат в черния дроб, вторичнят е в останалите случаи. Вторичният рак прогресира с метастази от други ракови огнища както на най-близките, така и на по-отдалечени органи. Различават се няколко вида рак на черния дроб, като се взема предвид произходът на лезията и видът на родителските клетки.

1. Хепатоцелуларен карцином (холангиокарциномът, гиосарком, Хепатобластома).

2. Метастатичен карцином.

Симптоми на рак на черния дроб

Клиничната картина до голяма степен съответства на други заболявания, което затруднява откриването на рака. Важно е правилно и навременно да се диагностицира онкологията, за да се започне пълно лечение.

Пациентът чувства постоянна болка вдясно. Синдромът се засилва при физическо натоварване, придобивайки хроничен характер. Освен това, пациентът с рак е постоянно болен, налице са и проблеми с жлъчката. Урината придобива тъмен цвят, и обратно, изсветлява. Това до голяма степен се дължи на хода на заболяването, но също така влияе химиотерапията, потискаща здравата част на тялото.

______.jpg

Пациентът с рак се уморява бързо, независимо от нивото на физически или емоционален стрес. Става му трудно да поддържа обичайния си начин на живот. Освен това има рязка загуба на тегло поради липсата на апетит. Тялото изсъхва, но стомахът остава голям и подут. Течността се натрупва в коремната кухина (явление, наречено асцит) понякога може да се наблюдава вътрешно кървене. Кръвта също запълва перитонеума. Ако кървенето е незначително, е почти невъзможно да се забележи веднага. Кръвен тест ще покаже анемия.

Болният от рак черен дроб е причина целият организъм на човека да е натровен. Температурата се повишава като естествена реакция от смъртта на клетките. Има втрисане, понякога може да се появи епистаксис (кръвотечение от носа). Поради повредата на черния дроб е налице и жълтеница. Кожата и бялото на очите придобиват ясно изразен жълт оттенък, появява се непоносим сърбеж. В последните етапи се наблюдава рязко влошаване на здравето, до загуба на съзнание. Кожата е бледа, има студена пот, усеща се силна слабост. Черният дроб, дори през кожата, е видимо увеличен, туберкулите се усещат на местата на локализация на рака.

Причини за рак на черния дроб

Онкологията се развива поради редица специфични причини, които служат като предразполагащи фактори за появата на рак. Често това са различни заболявания, включително наследствени и хронични:

1. Вирусен хепатит . Придобита поради отслабен имунитет, инфекцията прониква и се развива в черния дроб, като постепенно го унищожава. Лечението, като цяло, дава положителни резултати, ако заболяването се открие, преди да стане хронично. В резултат на това се развиват редица усложнения, включително злокачествен тумор. Наличието на хепатит само ускорява неговия растеж и бърз преход на етапите.
Тук можете да използвате отново капикте Хепавитал.

2. Хемохроматоза. Наследствено състояние, което почти винаги се открива в ранна възраст. Предписва се коригиращо лечение и профилактична диета. Превишаването на допустимата норма на желязо силно влияе на състоянието на черния дроб, което води до цироза или онкология. Ако заболяването не бъде идентифицирано и протича, тогава усложненията му по някакъв начин ще доведат до неоплазма.

3. Цироза. Деформация на чернодробната тъкан, нарушение на стабилната работа на органа. Лекува се само с помощта на трансплантация на донорски орган, тъй като увреденият черен дроб не може да бъде възстановен. Развива се в резултат на злоупотреба с алкохол.
При това заболяване капките Хепавитал ще регенерират черния ви дроб.

От друга страна Капките Алкофитал спират злоупотребата с алкохол и помагат на алкохолизирания човек да се възстанови от пораженията на алкохола, както и да живее живот без зависимост от спиртните напитки.

Превантивните мерки включват пълен отказ не само от алкохол, но и от тютюн, както и от много продукти, съдържащи определени елементи. Ранното развитие на болестта, както и пренебрегването й, допринасят за много бърз растеж на раковиите клетки.

Пациентите на всеки шест месеца се преглеждат задължително. прегледът и изследванията са насочени към идентифициране на раковите клетки. Тази процедура ви позволява да предотвратите развитието на рак или да го откриете в ранните етапи, когато прогнозата все още е благоприятна.

4. Сифилис е вирусна инфекция, която уврежда чернодробната тъкан и клетки. Основният симптом е пожълтяването на белите на очите и кожата. Активното унищожаване (при недиагностициран сифилис) води до образуването на тумор, тъй като имунната система е отслабена и черният дроб е унищожен.

5. Жлъчнокаменна болест. Причинява усложнения поради задръстванията от жлъчка. Черният дроб спира изтеглянето ѝ, което води до натрупване на вредни вещества в организма. В резултат на това се появява жълт нюанс на кожата. Камъните могат да бъдат разбити, след което ще трябва да се подложите на превантивен преглед и диета, за да се предотвратят усложненията.

6. Захарен диабет. Рискът се увеличава, ако са налице лоши навици и други чернодробни заболявания (хепатит,цироза).

Билковите капки Диабетал намаляват нивото на кръвната захар, благодарение на уникалната комбинация от билки. Редовната им употреба помага на болните от диабет да избегнат усложненията от захарната болест.

Диабетът провокира натрупване на липиди, които разрушават черния дроб.

7. Паразити,в частност Opisthorchis - описторхоза. Ларвите могат да оцелеят дълго време. Инфекцията с описторхоза води до появата на злокачествени клетки и последващо развитие е холангиокарцином.

8. Генетично предразположение. Онкологията на черния дроб се удвоява, ако заболяването присъства в семейната история. Препоръчва се редовен скрининг за ракови клетки.

9. Лоши навици. Прекомерната злоупотреба с алкохол, тютюн и наркотици има пагубно влияние върху цялото тяло. Общата комбинация от всички вещества води до образуването на злокачествени тумори, както е видно от многобройни научни изследвания. Черният дроб се разпада. Съществува висок риск от други усложнения (цироза, отслабен имунитет, хепатит и др.), които също са предвестници на рака. Най-висок е риска от развитие на хепатоцелуларен рак. Всяко увреждане на черния дроб поради други заболявания или при прием на определени лекарства води до риск от развитие на рак.

Прогноза: колко живеят хората с рак на черния дроб?

Прогнозата се дава, когато динамиката на лечението е положителна. Размерът на тумора, броят и местоположението му, наличието на метастази и тяхното разпространение се вземат предвид.

Шансовете се увеличават при хирургично изрязване на органа, но преживяемостта е по-висока, ако се използват минимално инвазивни техники с малка травма.

Пациентите с единичен тумор оцеляват в 50% от случаите, с двоен - само в 30%. Съответно шансовете се намаляват, ако туморът е повече от три. Неблагоприятна е прогнозата при многообразувания - оцеляват само 12-18% от хората. При предпоследния и последния стадий смъртността настъпва след няколко месеца и на тези етапи практически няма статистика за оцеляване повече от година.

Диета при рак на черния дроб и превенция

Възможно е да се ускори възстановяването или поне да се улесни хода на заболяването с помощта на превантивни мерки.

Хепавитал е отлично средство за детоксикация на черния дроб и жлъчката. С помощта на билковите капки Хепавитал се подобрява работата и на дебелото черво, което възпрепятства появата на хроничен запек и свързаните с него усложнения, като затлъстяване и др.

Поръчайте капките ХЕПАВИТАЛ СЕГА! Започнете превенция на чернодробните заболявания с най-добрия продукт на билкова основа!

Терапевтичната диета е важна за борба с рака. Основното правило - ежедневният прием на храна започва със сурова храна и едва тогава можете да ядете преработени храни. Препоръчва се да се пият повече течности, да се практикува фракционното меню - на малки порции, но поне 6 пъти на ден.

Диетичното хранене трябва да включва:

Млечни продукти;
Ръжен хляб;
Прясно мляко;
Различни зърнени храни, мюсли; Зеленчуци, плодове, за предпочитане сезонни;
Нерафинирано слънчогледово масло; Билкови и плодови чайове;
Разреден с вода пресен зеленчуков и плодов сок.

Забранени са:

Алкохол, цигари;
Пържени, пушени и мазни храни (особено месо и риба);
Пикантни подправки;
Сладкиши, кафе и кока-кола;.
Ядки, бобови растения;
Консервирани и мариновани продукти.

Храната трябва да е обработена на пара, избягвайте излишната сол.

Предотвратяване

Развитието на рак в черния дроб се дължи главно на хронични заболявания (хепатит, паразити), както и на химическо излагане и лоши навици.

Достатъчно лесно е да сведете до минимум провокиращите фактори в собствения си живот

Откажете се от алкохола, тютюна и наркотиците, премахнете лошите навици и дори излишъка от сладкиши. Променете режима и диетата. Ежедневната разходка на чист въздух ще допринесе за циркулацията и заздравяването на тялото. Подлагайте се на редовен преглед, дори и да няма признаци на заболяване. Препоръчва се поне веднъж на 6 месеца да се излиза в отпуск, но за здрав човек почивката веднъж на 12 месеца е достатъчна.

Превантивните мерки за предпазване от рак на черния дроб са прости - трябва да следите здравето, да спортувате и да поддържате диета. Най-малкото неразположение трябва да е причина да се консултирате с лекар. Диагностицирането на болестта навреме ще помогне да се избегнат сериозни последици, тъй като е по-лесно да се предпазите от болестта, отколкото да я лекувате. Шансовете за излекуване на рак са много по-високи в ранните етапи.


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000