0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Възникване и лечение на алкохолен хепатит

Под алкохолен хепатит, се разбира развитие на остро дегенеративно и възпалително поражение на черния дроб. Като въпросните поражения са обусловени от алкохол. Заболяването има потенциала да прогресира или да се подложи на обратно развитие.
article_11805_thema88Алкохолен хепатит се развива, когато консумацията на алкохол е ежедневие и често освен него се развиват такива заболявания, като опасните мастна дистрофия на черния дроб, алкохолна фиброза и цироза.
При хепатите, причинени от алкохол, се установява алкохолоен хиалин, който е центролобуларно разположен, а не както се е смятало досега - образуван в резултат на деструкцията на хепатоцитите. Освен това заболяването има и голямо имунно значение, което определя и до колко ще прогресира по-нататък то. Откриването на алкохолен хиалин в черния дроб съвпада с високото ниво на имуноглобулин А, което потвърждава неговата антигенна природа.
Заради тези наличия на нетипични образувания се стига до портална хипертензия, в основата на която лежи постсинусоидален блок. Ако след излекуването от алкохолен хепатит, се стигне до повторно заболяване, заради неограничаването на алкохола, то това може да предизвика остри възпалителни-некротични процеси, които неизбежно водят до тежки поражения на черния дроб и освен, че хепатита става хроничен, може да се стигне до цироза.
Общо казано, в симптомите и следстията от алкохолния хепатит, има нарушен клетъчен имунитет, намалено количество на циркулиращите Т-лимфоцити с едновременното им интрахепатоцитно увеличение, понижение на митогенните реакции, образуване на алкохолен хиалин.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000