0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Знаете ли, че за високата кръвна захар вина има и болният черен дроб?

Повечето хора мислят, диабетът идва от проблеми с панкреаса


диабет
Това най-често са автоимунни проблеми или инсулинова резистентност. Има и такива, които са на мнение, че стресът е виновен за всичко. Каква е връзката и има ли истина, която не знаем за това заболяване?
За много хора, диагностицирани с диабет тип 2 големите проблеми са в черния дроб. Какви са тези проблеми, и какво можем да направим за тях?
Първо, да приемем, че сте наясно с основната физиология на черния дроб, особено ако сте прочели някои от статиите, които публикувахме досега. Черният дроб е един от най-сложните органи в тялото и може би най-малко познатия. Той играе огромна роля в обработката на захарите и нишестето. Когато има много захар в системата, тя се съхранява под формата на въглехидрати наречен гликоген. Когато нивата на кръвната захар се ниски, като в условия на глад или през нощта, гликогенът се превръща в глюкоза и така тя става достъпна за организма и може да се използва.
Изглежда елементарно, но как черния дроб знае кога и какво да направи? Учените са открили "молекулен ключ", наречен CRTC2, който контролира този процес.
Най-просто казано нещата изглеждат по следния начин. При много пациенти с диабет тип 2 CRTC2 не реагира на нарастващите нива на инсулина и като резултат, черния дроб действа като захарна фабрика, която преработва захарите при извънреден труд /ден и нощ/, дори тогава когато нивата на кръвната захар са високи. Поради това човек с диабет тип 2 е три пъти повече от нормалната тарифа на производството на глюкоза в черния дроб. Това води и до отклоненията и уврежданията, които се случват тогава, когато черния дроб не функционира нормално.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000