0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво представлява фистула на жлъчката?

Фистула на жлъчния мехур или билиодигестивна фистула представлява спонтанно настъпваща комуникация между жлъчката и гастр-интестиналния тракт.
drugi-bolesti-na-stomaha-i-dvanadesetoprstnikaИ тъй като повечето фистули възникват заради образували се камъни в жлъчния мехур, то това е причината заболяването да се характеризира с развитието си предимно при възрастните жени, често водещо след себе си и диабет. Случва се понякога жлъчните камъни да преминат в чревния тракт през образувалата се в него фистула, като така стават причина за механично запушване на гастро - интестиналния тракт ( жлъчнокаменен илеус ).
Наблюдават се също така и вътрешни фистули на жлъчния мехур, които освен със стомашния тракт, може да комуникират и  такива органи като плевра, перикард, трахео - бронхиално дърво или интраабдоминални кухи органи (пикочен мехур, матка).
Много рядко може да се постави диагноза за жлъчн-чревните фистули предоперативно. Все пак наличието на въздух в жлъчното дърво, говори повече от ясно за наличието на такива образувания и колкото се може по-бързо се пристъпва към операция.
Лечението зависи от клиничната ситуация. Когато жлъчно - чревната фистула се намери случайно по време на холецистектомия, тя просто се затваря. Окончателното лечение включва холецистектомия, затваряне на фистулата и лечение на съпровождащата патология.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000