0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво значи застой на жлъчката и как да се предпазим


Още древните лекари са забелязали, че понякога човек е „жлъчен" - раздразнителен и преуморен. Защо?

Всичко се дължи на една и съща хронична интоксикация - прекомерно количество на невротоксини в кръвта, особено на билирубин.

Защо е важно да коригирате състоянието застой на жлъчката възможно най-бързо?

Застой на жлъчката, познато още и като холестаза, е свързано с много често разстройство - жлъчна дискинезия. Мнозина научават за това, след като направят ултразвукова диагностика, но в реалния живот, като правило, не предприемат нищо. Но напразно!

Прочетете защо тази банална диагноза може да ви съсипе живота съвсем реално, ако не вземете някои много прости мерки.

Всякакви процеси на застой в организма се отразяват негативно на вашето здраве. Това е особено важно във връзка с хроничен застой на жлъчката, защото ако тя е "лека", се отделя свободно в дванадесетопръстника с храната. Тогава имате нормално храносмилане и токсините се извеждат от тялото навреме.

Капките ХЕПАВИТАЛ съсдържат билков комплекс, който спомага за прочистването на черния дроб и жлъчния мехур и подобрява заничетелно здравето и добрата работа на тези важни органи

Ако това не е така, жлъчката застоява в жлъчния мехур, което означава често хронични проблеми със здравето. На първо място храносмилателни разстройства, симптоми на интоксикация от нервната система - хронична умора, както и кожни прояви под формата на възрастови петна, сърбеж, алергии и намален имунитет.

Решението на този проблем се осигурява с набор от мерки :
- подкрепа за черния дроб,
- нервната система
- разумна диета.
Не се отчайвайте, когато разберете, че имате проблеми с жлъчния мехур. Ако ще правите превенция на усложненията, тогава ще трябва да провеждате прочистване на черния дроб, жлъчката и стомашно-чревния тракт. Към това ще е необходимо и леко да променете диетата си. Тогава сериозните проблеми могат да бъдат избегнати.

Започнете сега прочистването на жлъчката с капките ХЕПАВИТАЛ. Освен черния дроб и жлъчката билковите капки ХЕПАВИТАЛ ще подпомогнат и работата на дебелото черво. По този начин вие ще може да се справите със запека, който е една от причините за затлъстяването.

А за тези, които вече са принудени да се подложат на операция на жлъчния мехур, нашите препоръки също ще помогнат да се избегнат други сериозни проблеми. Основното е да не продължавате да живеете, без да обръщате внимание на тялото си, а да полагате някои основни и лесно приложими грижи за него.

Как да разберете, че имате застой на жлъчката?

Разбира се, можете да се свържете с гастроентеролог и да направите някои изследвания:

  • Биохимичен анализ на кръвта (хипербилирубинемия, хиперлипидемия, излишък от нивото на активност на трансаминаза ALT, AST и алкална фосфатаза).
  • Анализът на урината позволява да се установи наличието на жлъчни пигменти в нея.
  • Ултразвуковото изследване на черния дроб ви позволява да потвърдите увеличаване на размера му, промяна във формата и състоянието на стената на жлъчния мехур и тонуса и проходимостта на жлъчните канали.

Първото нещо, което ще почувствате ако има застой на жлъчката: тежест и дискомфорт в областта на десния хипохондриум, горчивина в устата, появява се жълто или кафяво покритие на езика, изпражненията са различни - често се редува разстройство и запек. Черният дроб може да не ви притеснява много, но по кожата ще има признаци - имайте предвид възрастови петна, които не са в норма, както и неразбираем сърбеж на кожата и активен растеж на папиломи. Това са сигнали на тялото, че черният дроб не може да се справи с интоксикацията, а жлъчният мехур не може да се справи с натоварването.

zastoi_na_jlachka.jpg

Един от специфичните симптоми е циститът, който се появява след злоупотреба с мазнини и алкохол. Никой гастроентеролог няма да свърже това състояние с жлъчен застой, но специалист по китайска медицина лесно би обяснил, че връзката е директна - и двата мехура премахват детоксикационните странични продукти, а когато жлъчката започне да се претоварва по време на „празници", тя отделя малко количество кръв и водоразтворими вещества, като билирубин, който дразни пикочния мехур и провокира цистит.

Болката в черния дроб е по-сериозен признак от тежестта в дясната страна. Тя може да говори за наличието на камъни, а не само за утайка и съсиреци на жлъчката, както и пожълтяването на склерата и кожата - те трябва да се видят от лекар, тъй като могат да говорят за проблемна проходимост на жлъчните пътища.

Не забравяйте, че камъните в жлъчката не се образуват за един месец, както и че увеличението на черния дроб и мастната хепатоза и атеросклерозата не се случват за няколко седмици. Това е резултат от невнимание към жлъчния застой и заболели чернодробни клетки в продължение на месеци и години. Но ако търпеливо и редовно провеждате прочистващи курсове с естествени, безопасни средства, тялото ще отговори на вашата грижа за неговите нужди и процесът на възстановяване ще продължи по-интензивно.

Редовната употреба на билковите капки ХЕПАВИТАЛ предотвратява проблемите с жлъчния мехур. ХЕПАВИТАЛ спомага за прочистване на жлъчните канали и така улеснява отичането на жлъчката.

Как се развива застой на жлъчката в жлъчния мехур?

Най-честите причини за холестаза са, както следва:

1. Може би формата на жлъчния мехур е променена: тя е с форма на круша, има деформация на жлъчния мехур, подобно на стесняване, огъване, усукване и други. Това се случва от раждането или поради начина на живот.

2. Ефект върху тонуса на жлъчните пътища оказва стреса, неврозите, състоянието на вегетативната нервна система.

Съществуват две форми на дискинезия (нарушен поток на жлъчката) поради тонуса на гладката мускулатура: хипертонична или хиперкинетична (повишен тонус на жлъчния мехур); хипотоничен (понижен тонус на жлъчния мехур).

Тези варианти на дискинезия често се комбинират с хипертония или хипотония на сфинктерите на жлъчните пътища и сфинктера на Oddi - на изхода на общия жлъчен канал в дванадесетопръстника.

3. Срив в нивото на хормоните на щитовидната жлеза също влияят на тонуса на жлъчния мехур: хипотиреоидизмът причинява летаргия, а хипертиреоидизмът причинява спазми.

4. Количеството растителни фибри в храната също е основа за нормалното функциониране на жлъчката. Ако храната е предимно месна, с много мазнини, нишесте, неестествени храни + алкохол, тогава жлъчката обикновено не се отделя. Следователно, застой често се проявява при хора с наднормено тегло и диабет.

5. Разрушаване на самите чернодробни клетки също засяга структурата на жлъчката. Ето защо, между другото, ако вече сте отстранили жлъчния мехур поради наличието на камъни, това не означава, че сега всичко ще е наред. Гъстата жлъчка също може да е причина за камъни в каналите на черния дроб.

Мрачният резултат от застоя на жлъчката е:

- Влошено храносмилане и усвояване на мазнини.
- Проблеми с изпражненията.
- Образуването на утайка от холестерол в жлъчния мехур, след това той става по-плътен и се образуват камъни.
- При тежки нарушения на черния дроб, камъните могат да бъдат билирубин или холестеролни камъни, наситени с калциеви соли, тъй като в жлъчката се случва алкална реакция. Тогава те не могат да бъдат разтворени.
- Наличието и големината на камъни допълнително усложнява изтичането на жлъчка и нарушава храносмилането.
- Застоят на самата жлъчка със сигурност не води до образуване на атеросклеротични плаки и съдово стареене. Но ако жлъчката е гъста, можете да сте сигурни, че холестеролът с ниска плътност също е повишен, а холестеролът с висока плътност е недостатъчен, за да се генерира енергия от него в клетките.
- Липса на енергия в клетките, намалена производителност, склонност към наднормено тегло поради неправилно храносмилане на мазнини и прекомерен прием на тежък холестерол, билирубин, токсини, които не се отстраняват навреме.
- Понижен имунитет поради неправилно храносмилане, интоксикация и недостиг на енергия.
- Риск от увреждане на черния дроб (хепатит, цироза) поради интрахепатален застой на жлъчката, който никъде не се разпределя своевременно.

Виждате, че билиарният застой създава сериозни рискове от ускорено стареене на тялото и загуба на жизненост, риск от операция и куп неприятни симптоми: тежест в дясната страна, дискомфорт, горчивина в устата и нарушения в състоянието на изпражненията.

Диета при застой на жлъчка

Има много лесна диета и тя е възможно най-проста, както и изключително здравословна. Може би ще е нужно да си представите, че заради здравето ви е добре да станете вегетарианци, както и да се храните с онова, което се събира в едната ви шепа, 5-6 пъти на ден. Хранене след 19:00 часа не бива да има. През деня максимум зеленчуци, каши и минимум мазнини и брашно, ограничаване на пушените продукти с консерванти и подобрител на вкуса - глутамат. При мудна жлъчка можете да използвате подправки, но това не означава, че чилито е полезно за черния дроб. Всичко е добре да бъде в умереност. Кафе и силен чай - само сутрин. Алкохол - в никакъв случай.

Източник: sokolinskycenter.com


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000