0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Методи за лечение на жлъчни камъни

Жлъчните камъни не са предпоставка за злокачествено чернодробно или жлъчно заболяване, но може да са много болезнени, а и са пряк път към жлъчно-каменна хронична болест. Ето защо трябва да се обърне внимание. Кои са методите на лечение на това заболяване:
kak-se-lekuvat-kamanite-v-babretsiteОрална раздробяваща терапия. Това е нехирургичен метод за унищожаване на камъните на жлъчката, при който метод, се използват специални медикаменти, които имат за цел да разградят камъниите. Много добре на този метод се повлияват холестероловите камъни. Но за да има някакъв ефект, т.е. да се раздробят, трябва да минат месеци и години, през които трябва да се приема лекарството. За жалост медикаментите не са никак безобидни. Те могат да причинят повишение на нивата на серумния холестерол, чернодробните ензими се повишават, както и да се стигне до леко чревно разстройство.
Контактна раздробяваща терапия. Експериментална нехирургична терапия, която включва инжектиране на лекарствено вещество (methyl-tetrabutyl ether), директно в жлъчния мехур, където да разгради камъните. Това е ефективен начин, при който с едно инжектиране може да се раздробят няколко камъчета за период от 1-3 дни. Методът трябва да се прилага много внимателно, тъй като използваното вещество е токсичен и лесно запалим анестетик.
Какви диетични промени могат да бъдат полезни?
Освен по лечебен метод, жлъчните камъни може да бъдат предотвратени или разбити с подходящ хранителен план. Заради това, че холестеролът е този, който стои в основата на жлъчните камъни, някои лекари препоръчват избягването на яйца, както поради високото им съдържание на холестерол, така и поради това, че те могат да бъдат алергени.
Кафето може да е много полезно, като поради увеличението на скоростта на придвижване на жлъчния сок може да се намалят жлъчните камъни, също така е възможно да има статут на профилактично средство. Това е показало проучване, при което са били наблюдавани мъже, пиещи всеки ден по 2-3 пъти кафе. Резултатите са показали, че тези мъже боледуват два пъти по-рядко от камъни в жлъчката. С нарастването на броя на кафетата намалява риска за холелитиаза.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000