0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Необходимо е да знаете! 5 симптома че имате болна жлъчка


Правилното функциониране на жлъчката е в основата на целия храносмилателен процес, тъй като именно този орган помага на тялото ни да усвоява храната и изгаря мазнините

Жлъчният мехур е малък по размер вътрешен орган. Много хора просто не го „забелязват", знаят, че го има, и това е всичко. Въпреки това, жлъчния мехур е много важен за здравето на тялото ни: той натрупва жлъчна течтност и по този начин подпомага храносмилателния процес. При жените проблемите с жлъчния мехур се появяват много по-често, отколкото при мъжете. Затова е добре да знаете основните симптоми на заболяванията на този орган. Днешната ни статия е посветена на тях.

Какви функции изпълнява жлъчката?

Жлъчният мехур е с крушовидна форма и се намира от дясната страна на корема, точно под черния дроб. Това е един вид „торбичка", при която жлъчката се натрупва директно от черния дроб и която има връзка с тънките черва (храносмилателния тракт).

Капките ХЕПАВИТАЛ съсдържат билков комплекс, който спомага за прочистването на черния дроб и жлъчния мехур и подобрява заничетелно здравето и добрата работа на тези важни органи

Жлъчната течност от жлъчния мехур, както вече беше споменато, подпомага храносмилателния процес. 

Най-честите заболявания на този орган се срещат при хора с наднормено тегло, страдащи от стомашно-чревни дисфункции и такива, които имат висок холестерол. Тези три фактора трябва винаги да се имат предвид.

Започнете сега прочистването на жлъчката с капките ХЕПАВИТАЛ. Освен черния дроб и жлъчката билковите капки ХЕПАВИТАЛ ще подпомогнат и работата на дебелото черво. По този начин вие ще може да се справите със запека, който е една от причините за затлъстяването.

Необходимо е също така да се вземе предвид наличието на камъни в жлъчния мехур (основното заболяване на този орган) и, разбира се, възпаленията от различно естество.

Симптоми на заболяване на жлъчния мехур

1. Подуване и газове

Както вече стана ясно, жлъчката е пряко свързана с храносмилателния процес. Затова е съвсем естествено, че при наличието на някакъв проблем (жлъчката не работи правилно, каналът е блокиран или има възпаление), започваме да изпитваме дискомфорт: усещане за тежест в стомаха, неприятно издуване и др.

jlachen_mehur.jpg

Не по-малко често срещан симптом е повишеното образуване на газове с оригване. Трябва да са обърне внимание, ако газовете не минават няколко дни подред (един или два дни се считат за норма, повече - вече не). Ето защо, ако тези проблеми ви притесняват по-дълго, не отлагайте посещението при лекар.

2. Замайване и гадене

Обърнете внимание на това как се чувствате следобед, особено два часа след като сте приключили обеда (основното хранене). До този момент храносмилателният процес вече трябва да бъде завършен (ако всичко работи правилно). Ако се чувствате много слаби, усещате замаяност, имате оригване и почувствате леко гадене, и това състояние става „нормално", тоест забелязвате всички тези симптоми всеки ден, тогава има голяма вероятност да имате сериозни проблеми с жлъчния мехур.

Редовната употреба на билковите капки ХЕПАВИТАЛ предотвратява проблемите с жлъчния мехур. ХЕПАВИТАЛ спомага за прочистване на жлъчните канали и така улеснява отичането на жлъчката.

Подобрението в работата и здравословното състояние настъпва след тримесечна употреба на капките ХЕПАВИТАЛ.

3. Болки в гърба, стомаха и ... дясната ръка

Тежестта в корема, придружена от болка в дясната страна на гърба, простираща се леко до дясната ръка, също са характерни симптоми на заболяване на жлъчния мехур. В крайна сметка, както бе споменато по-рано, жлъчният мехур е разположен отдясно под черния дроб, така че ако се възпали, цялата дясна страна на тялото ще бъде „засегната". В същото време болезнените усещания имат редица характеристики, за които е добре да знаете: например, понякога болката може да бъде остра и краткотрайна (ако има камъни в жлъчния мехур), тя може да бъде много силна и да продължи до 15 минути, да "отпусне" и след това отново да се появи (и така в продължение на 12-15 часа).

images.jpeg

Ако болестта вече е в „пренебрегвания" стадий и много камъни са се образували в жлъчния мехур, тогава болката може да бъде изключително силна. В този случай може да се усети и в областта на раменните лопатки.

4. Обърнете внимание на урината и екскрементите

Да, честно казано, не е най-приятното нещо да разглеждаме екскреторните продукти на нашето тяло, но е важно, за да определим наличието на заболяване или да предотвратим появата му по принцип (това може да стане поне по цвета на урината). Ако урината е твърде светла, но изпражненията не са напълно оформени и имат сивкав оттенък, тогава това може да е признак на проблеми с жлъчния мехур (тези симптоми показват недостатъчно количество жлъчка).

Много често хората, които имат заболяване на жлъчния мехур, страдат от такова неприятно явление като диария. И това също трябва да се отбележи.

5. Лош дъх и треска

Ако започнете да забелязвате известен дискомфорт в устната кухина, с прояви на неприятна миризма и горчив послевкус, от който не можете да се отървете по никакъв начин, тогава обърнете внимание на продължителността на тези явления. Колко дълго продължава това? Ден или два? Ако е така, не се притеснявайте. Ако обаче тези симптоми не отшумят 10 или повече дни, трябва да се консултирате с лекар. Особено си струва да побързате, ако температурата ви се повиши сутрин (дори и да не е твърде висока).

6. Жълтеница (чернодробно заболяване)

Може би сте започнали да забелязвате, че цветът на кожата ви е придобил леко жълтеникав оттенък? Или, че бялото на очите също е пожълтяло? В този случай не може да има съмнение. Не се колебайте да си уговорите среща с Вашия лекар. Това са симптоми на жълтеница или чернодробно заболяване, които се появяват, когато камъните в жлъчния мехур блокират жлъчните пътища, причинявайки жлъчката да се върне в черния дроб, а оттам навлиза в кръвта и се разпространяват в тялото. Това е достатъчно сериозно заболяване, затова обърнете внимание и на горните симптоми, за да разпознаете навреме евентуално заболяване и вземете подходящи мерки.

Източник: steptohealth.ru


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000