0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Полипи на жлъчния мехур – колкото по-големи, толкова по-опасни

Полипите на жлъчния мехур са туморно-подобни лезии на този орган


полипи на жлъчката
Факторите, свързани с появата на полипите на жлъчния мехур са малко известни. Образуването им е свързано с метаболизма на мазнините. Връзката между полипите на жлъчния мехур и фамилната анамнеза за някои заболявания предполага да се назначат някои генетични изследвания.
За разлика от добре известните рискови фактори за камъни в жлъчката, опитите да се идентифицират рисковите фактори за развитие на полипите на жлъчния мехур не показват последователна връзка между образуването на полипи и възраст, пол, затлъстяване, или заболявания като диабет. Има някои автори, които предполагат обратна връзка между камъните в жлъчния мехур и полипите. Съществува хипотеза, че полипите могат трудно да бъдат диагностицирани, когато камъните в жлъчката вече са налице.
Хроничният хепатит B е идентифициран като един от основните рискови фактори за образуване на полипи в жлъчния мехур. Злокачествените полипи на жлъчния мехур могат да се развият при пациенти по-възрастни от 60 години, наличието на камъни в жлъчката и първичен склерозиращ холангит.
Размерът на полипите на жлъчния мехур може да бъде полезен за прогнозиране на това дали са злокачествени или доброкачествени. Жлъчните полипи, които са по-малки от около 10 милиметра в диаметър е малко вероятно да бъдат ракови и като цяло не се нуждаят от лечение.
Жлъчните полипи по-големи от 10 милиметра в диаметър е по-вероятно да бъдат ракови. Лечение на по-големите полипи на жлъчния мехур може да включва хирургично отстраняване на жлъчния мехур (холецистектомия).Полипите по-големи от 18 милиметра в диаметър могат да представляват значителен риск за здравето.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000