0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Рак на жлъчката - прогноза и състояние

Ракът на жлъчката се среща много по-често при жените, отколкото при мъжете. Жените са пет пъти по-предразположени към това заболяване спрямо мъжете.
bolest-na-zlycniq-mehur,-neutocnenaОбикновено се проявява във възрастта между 45-55 години. Раковото заболяване представлява 3,5-6% от всички злокачествени туморни заболявания у човека. Причините за възникване и развитието на карцинома не са достатъчно изяснени. При голям процент от заболелите вече се установяват минали заболявания на жлъчните пътища, които може да се поставят като първопричини за развитието на рака на жлъчката. Такива заболявания може да са образували се жлъчни камъни, аномалии или хроничен холецистит.
В началните фази оплакванията са по-скоро като при заболяване от холелитиаза и хроничен холецистит. С времето болката в дясното подребрие се увеличава значително и става с постоянен характер. Болните отслабват значително, а кожата пожълтява. У повечето от тях се установява умерено повишена телесна температура.
Възможно е в голям процент от заболелите да се опипа болезнен тумор в дясното подребрие, който е плътен и с неравна повърхност. При неустановяване на причината за болката и невземане на навременни мерки, карциномът бързо нараства, дори прекалено бързо, и разсейките му се разпространяват в различни органи. Метастази може да се развият в такива жизненоважни органи като черния дроб, белите дробове, панкреаса, мозъка и другаде.
Лечението е оперативно - отстраняване на туморната маса. Прогнозата е неблагоприятна при късното откриване и закъсняла операция.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000