0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Съединение в кивито може да предотврати чернодробни заболявания

Някои чернодробни заболявания могат да бъдат предотвратени само с подходяща диета


чернодробни заболявания
Изследователи от Университета на Колорадо установили, че пиролохинолин хинон (PQQ), предотвратява развитието на не-алкохолно мастно чернодробно заболяване при мишки, чиито майки са яли мастни храни. PQQ е антиоксидант, открит в майчиното мляко, кивито, магданоза, папаята и целината, пише Medical News Today .
Учените са хранели бременни мишки с мазни храни, характерни за западната диета, и са наблюдавали здравето на малките на тези животни. Специалисти са установили, че малките на тези мишки тежат с 56% повече в сравнение с младите мишки от контролната група. Изследователите също така наблюдавали при мишки, чиито майки са яли мазни храни, промени в състава на чревната бактериална свързани с неалкохолен стеатохепатит - един от етапите на неалкохолен мастен черен дроб.
На някои бременни мишки, хранени с мазни храни, учените дадоха PQQ. Специалистите установили, че PQQ спасява мишките от промени в бактериалния състав на червата. Освен това телесното тегло на младите малки, които получават PQQ, е по-малко от това на тези, чиито майки не са получили PQQ.
Трябва да се знае още, че фруктозата увеличава риска от чернодробно заболяване при деца. Децата, които редовно консумират храни с фруктоза, например, кока-кола, пица и разни сухи пасти и готови десерти могат да бъдат податливи на заболяване на черния дроб. Това казаха експерти от Италия. Според учените фруктозата повишава концентрацията на пикочната киселина, пише The Times of India .
Изследователите са изследвали рисковите фактори за неалкохолна мастна чернодробна болест. Тази болест се среща при черния дроб на хора, които въпреки че не злоупотребяват с алкохол, натрупват мастни депозити.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000