0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как алкохолът уврежда черния дроб?

Пиенето на твърде много алкохол може да увреди черния дроб по два основни начина


черен дроб тяло
Чернодробно заболяване е термин, използван за увреждане на черния дроб. Чернодробните заболявания биват два вида.
Остро чернодробно заболяване е, когато проблеми с черния дроб се развива в продължение на няколко месеца, а хронично чернодробно заболяване е повреда в черния дроб, която продължава повече от няколко години.
Има много различни причини за заболяване на черния дроб, включително пиенето на алкохол в големи количества, което причинява "алкохолно чернодробно заболяване". Учените не са сигурни точно защо пиенето на твърде много алкохол може да увреди черния дроб, но причините са:
Оксидативен стрес. Когато нашия черния дроб се опитва да разпределя алкохола, в резултат на химическа реакция може да увреди клетките му. Това увреждане може да доведе до възпаление и образуване на рани, които черния дроб се опитва да се поправи.
Токсини в червата. Алкохолът може да увреди нашите червата като позволява на токсините от червата и бактериите да влязат в черния дроб. Тези токсини могат да доведат до възпаление.
Прекомерното пиене може да направи така, че черния дроб да се омазни и увеличи - намаляване на консумацията на алкохол може да му помогне да се върнете към нормалния си размер.
Черният дроб превръща глюкозата в мазнини, които организмът започва да съхранява в случай на нужда. Алкохолът влияе на черния дроб именно при обработването на мазнините, затова и клетките на черния дроб се пълнят с мазнини. Ако това се случи, може да почувствате неясен дискомфорт в корема, защото черният дроб е подут. Може също да се чувствате болни и да загубите апетит. Кръвен тест може да покаже, ако имате чернодробна стеатоза.
Добрата новина: Вашият черен дроб ще започне да работи нормално само две седмици след като сте спрели да пиете. Ако не промените вашия модел пиене, лошата новина е, че чернодробната стеатоза е първият етап на заболяване на черния дроб.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2019

Content
LivedaMed2000