0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои са "живите витамини", важни за здравето на детето?

Детето е бледо, вяло, сънливо, постоянно се простудяваНай-вероятно на детето не му достигат витамини. Как бързо да се справите с този проблем?
ЛЕЧЕБНАТА АСКОРБИНКА
Според статистиката най-често на децата не достига витамин С -аскорбинова киселина. Това е може би главният витамин, който защитава малкия човек от много заболявания. При дефицита му детето става вяло, сънливо, бързо се уморява, трудно зарастват драскотините и охлузванията, постоянно се простудява.
Ако съдържанието на аскорбинова киселина е 4 пъти по-ниско от нормата, левкоцитите също по-зле се справят със задълженията си. Необходимо е да се приема допълнително аскорбинова
киселина. Но имайте предвид, че нуждите на детския организъм са много по-високи от тези на възрастен човек. Ежедневно се нуждаем от 1 мг витамин С на килограм тегло, а детето - от 2-3 пъти повече!
Съвет: давайте „жива” аскорбинова киселина - сладко от касис, настойка от шипки, прясно изцедени цитрусови сокове (ако няма алергия).
РЕЖИМ НА ЗАРЕЖДАНЕ
Освен аскорбиновата киселина на децата често не достигат витамините от групата В - тиамин (В,), рибофлавин (В2), пиридоксин (Вв), никотинамид (РР) и фолиева киселина.
Устните му са изсъхнали и напукани, в ъгълчетата на устата се появяват ранички, очите сълзят? Изглежда, е налице липса на витамин В2. Можете да го откриете в киселомлечните продукти, сърцето, яйчения жълтък, крушите, прасковите, доматите, морковите, цвеклото, цветното зеле и спанака.
Вашето чедо постоянно е в минорно настроение? Явно не му достига витаминът на радостта - фолиевата киселина. Норвежки учени открили, че в кръвта на тъжните деца е повишено нивото на аминокиселината хомоцистеин, която представлява опасност за съдовете и не способства за доброто настроение, фолиевата киселина привежда този показател в норма.
Съвет: всеки ден хранете чедото си с витаминна салата с фолиева киселина - тя се съдържа в зелените подправки, листните зеленчуци и зелените части на растенията.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000