0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Орторексиците - болни хора, или хранителни перфекционисти?

Орторексиците често свързват храненето с духовността. И в този смисъл орторексията - култът към здравословното хранене, е религияМакар че често тя бива производна на други религии.
Болезнените отношения с храната могат да бъдат продиктувани не само от съображения за здравето, но и от чиста идеология. Хората, които по време на православния пост се ровят в интернет в търсене на „вкусно, но постно“, нарушават самата идея на изходната религия, тъй като прекарват целия пост в мисли за храната.
Но по-опасни са онези, които ви осъждат за празнуването на Нова година например. Те си седят с постните храни на празничната маса, не хапват нищо и ви обясняват колко дълбоко неправи сте. Кръвожадността на веганите пък е пословична.

Основната разлика на орторексията от здравословното хранене е фанатизмът, религиозната настройка „който не е с нас, е против нас“


Ако храната не е полезна, значи е вредна - няма средно положение. Ако някой не е в състояние да се храни по нашите правила, или е слабак, или вредител. Ако нарушите забраната (изяли сте сладкиш например), сте длъжни да страдате и да отработите простъпката си (като например се поизпотите някой и друг час в спортната зала). Както и всички религиозни фанатици, орторексиците усещат и демонстрират своето превъзходство над „непосветените“, катс се стараят да привлекат колкото се може повече хора в „правата вяра“.
Лесно е да не сбъркате орторексията с анорексията. Анорексиците се наказват за всяка храна въобще и бързо достигат до пълно изтощение. Докато орторексиците делят храната на „чиста“ и „мръсна“ и се наказват само за мръсната. Затова разстройството им дълго време остава незабелязано. Докато например не досадят напълно на околните с нравоученията си и не изпаднат в дълбока депресия поради несъвършенството на този свят.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000