0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Откритие: шоколадът намалява възпалението в червата

Шоколадът, особено черния шоколад, е много полезен за здравето. Освен това е вкусен и носи радост на онзи, който го консумира с мярка


шоколадът
Шоколадът има много ползи за здравето. Но, най-вече той влияе на настроението. А щом имаме добро настроение, то със сигурност ще консумираме по-малко храна.
Предишни изследвания са показали, че шоколадът нормализира съня и има положителен ефект върху мозъчната функция. Според ново проучване, проведено от изследователи от Училището по медицина, Университета във Вашингтон, храни, богати на триптофан (есенциална аминокиселина), включително шоколад, са полезни за червата, пише Hindustan Times Times .
Специалистите провели изследване върху мишки, отглеждани в стерилни условия. На гризачите били инжектирани полезната бактерия Lactobacillus reuteri. След това бил изследван броя на имунните клетки. Освен това, когато изследователи са дали двоен размер на триптофан в диетата на експерименталните животни, имунните клетки станали около 50% повече.
Така, триптофанът и Lactobacillus reuteri допринесли за увеличаването броя на имунните клетки в тялото. Според учените, с помощта на тези клетки се контролира нивото на възпаление на червата. Благодарение на тях, намаляват риска от развитие на възпалителни заболявания на червата. Експертите добавят: при хората редовните малки дози черен шоколад действат по същия начин.
И още една любопитна подробност. Изследователи от Лондонския университет са открили, че диета с високо съдържание на здравословни мазнини променя чревната микрофлора. Тя понижава нивата на възпалението в червата и се бори със симптомите на болестта на Крон. Това е хронично възпалително заболяване на червата, казва Zee News .

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000