0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Растителна храна и кафе - перфектната комбинация за сърдечно-съдовата система

Една честа диета от растителна храна с кафе може да направи чудеса за вашето здраве. И ако не друго, то да го подобри значителноКакто е доказано, диетата с растителна храна и кафе намалява риска от сърдечна недостатъчност, съобщава The Australian. Така че хората, чиято диета е наситена с много плодове и зеленчуци, с 42% е по-малко вероятно да страдат от това отклонение.
Като част от проучването, експерти от болницата в планината Синай сравниха ефекта от пет диети. Първата диета се състоеше от червено месо, макаронени изделия, пържени картофи, бързо хранене, втората диета - тъмнолистни зеленчуци, плодове, боб, риба, третата - десерти, хляб, сладка закуска, шоколад, сладкиши. В четвъртата диета са били включени яйца, пържени ястия, месо, преработени месни продукти, сладки напитки, в петата - салати , зеленолистни зеленчуци, домати, масло, вино.
За тестване на диетите учените са събрали 15569 доброволци, чиято диета е била наблюдавана в продължение на четири години. Оказа се, че преобладаването на зеленолистни зеленчуци, плодове, бобови растения, пълнозърнести храни, риба, ограничаване на месото, наситените мазнини, транс-мазнините, рафинираните въглехидрати и храните с високо съдържание на захари в диетата са помогнали за предотвратяване на сърдечната недостатъчност.
Друга група изследователи доказаха, че увеличаването на консумацията на кафе с чаша на седмица води до намаляване на риска от сърдечна недостатъчност със 7% и инсулт с 8% в сравнение с пълното отхвърляне на кафето.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000