0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Родителите трябва да следят нивото на въглехидратите в храната на децата

Нивото на въглехидратите в храната на децата трябва да бъде следено от родителите. Това ще предотврати някои бъдещи проблеми, като затлъстяванКакто бе отбелязано от "Росийская газета", трябва да запомните: основният източник на енергия за мозъка е захарта. Има много енергия в храните, богати на въглехидрати. Трябва обаче да се наблегне на сложните въглехидрати.
Те включват: зърнени култури (елда, кафяв ориз, овесени ядки). Има ги още в бобовите растения, зеленчуците и зеленолистните зеленчуци (зеле, листни салати, краставици), както и макароните от твърда пшеница. Но мозъкът също изисква мазнини и протеини. Възможно е да се поддържа оптималното им ниво за сметка на телешко, говеждо, заешко месо, птици.
Витамино и антиоксидантно "натоварване" на диетата също е необходимо. То ще подпомогне развитието на мозъка и неговата работа. Трябва да се включат още полезни растителни масла (маслини, ленено семе), риба, съдържаща омега-3 мастни киселини (треска, пъстърва, херинга), ядки, плодове, богати на антиоксиданти (морски зърнастец, боровинки, боровинки).
В този случай, диетолозите съветват: ако детето откаже да яде някакъв вид ястие, не трябва да използвате "камшик". Можете да смените приборите, атмосферата, да помолите детето да ви помогне в готвенето. В допълнение, самите родители трябва да се хранят правилно, като действат като пример за детето.
Запомнете, че въглехидратите от сладкишите, пастите и вафлите нямат никаква полза. Всъщност, има - те са вредни. Ненужни и вредни!

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000