0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Алкохолът уврежда фатално черния дроб

Черният дроб може да бъде повреден по най-различни начини


черен дроб
Клетките могат да се възпаляват (като при хепатит: Hepar = черния дроб + Itis = възпаление).
Жлъчния поток може да бъде повреден – при холестаза например. Може да има и натрупване на холестерол или триглицериди. Освен това притока на кръв към черния дроб може да бъде компрометиран.
Чернодробната тъкан може да бъде повредена от химикали и минерали или инфилтрирани от анормални клетки.
Злоупотребата с алкохол е най-честата причина за заболяване на черния дроб. Алкохолът е пряко токсичен за клетките на черния дроб и може да причини възпаление черния дроб, както и алкохолен хепатит. При хронична злоупотреба с алкохол се получава натрупване на мастна тъкан.
Цирозата е късна фаза на чернодробно заболяване. Увреждането на черния дроб и загубата на функциониращи чернодробни клетки е фатална за работата на жлъчката, стомаха и сърцето.
Чернодробните клетки могат да станат временно или постоянно възпалени и повредени от прекомерно използване на някои лекарствени средства. Предозирането с лекарства и наркотични средства предизвиква поражение на черния дроб
Излишните количества ацетаминофен (Tylenol, Panadol) може да доведе до чернодробна недостатъчност. Това е причината за предупредителните надписи на лекарствата, които съдържат парацетамол.
При пациенти с известно заболяване на черния дроб или при онези, които злоупотребяват с алкохол парацетамолът може да бъде противопоказан.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2019

Content
LivedaMed2000