0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Черен касис за увредения от алкохола черен дроб

Ако сте бивш алкохолик и сте решили да предпазите черния си дроб, капвайте повече черен касис


cheren kasis
Плодовете от черен касис имат почти толкова ползи за здравето, колкото полезни са и боровинките. Ако искате да помогнете на черния дроб, трябва да знаете, че употребата на черен касис е задължителна. Може да го приемате като сок, може и да хапвате плодчетата или да си направите чай от тях.
Доказано е, че черния касис има защитна функция върху клетъчната мембрана на черния дроб, особено ако този черен дроб е увреден от употребата на алкохол. Хроничната интоксикация с етанол предизвиква оксидативен стрес, който участва в развитието на много заболявания. Хранене и взаимодействието на хранителните вещества с етанол може да модулира алкохолна токсичност. Но, оказа се има начин да се предпазим от това. Един от тези начини е да се приема касис, под каквато и да е форма, тъй като той има много силни антиоксидантни свойства.
Оказа се, че касиса има и други ползи за здравето.
Според учени от университета в Абърдийн консумацията на черен касис намалява значително риска от диабет. В състава му има антиоксиданти, които ускоряват разграждането на въглехидратите и захарите в организма и така свалят нивата на кръвната захар.
В експеримент с 16 души им предложили да изберат порции от по 200 г узрял и неузрял черен касис и да ги ядат с други храни. Зеленият касис е използван като плацебо, тъй като съдържа малко антиоксиданти. Учените измервали кръвната захар на участниците и установили, че узрелият плод сваля кръвната захар. Те съветват всички
хора с диабет да консумират черен и червен касис, сини и червени боровинки, къпини, горски ягоди, без да са подсладени със захар.
За здравите хора консумацията на всички видове горски плодове, касис, дива и градинска малина под формата на сиропи или свежи също е препоръчителна.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000