0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ехинокок на черния дроб

Заболяването представлява киста, която е пълна с течност. В капсулата на тази киста се намират различни по големина ехинококови зародиши, които предполагат образуване на нови кистички.
dogСамите кисти след образуването си са различни по размер. Симптомите на тяхното образуване са чувство на тежест в горната част на корема, подуване на крема, а черният дроб се увеличава дотолкова, че може да се напипа в дясното подребрие, гладък и болезнен. След развитието на болестта, при някои пациенти има вероятност за развитие на жълтеница. Ако по някаква причина кистата се спука или нагнои /нещо, което не бива да се допуска/, то състоянието на болния рязко се влошава, покачва се температурата, като се усещат чести разтрисания и болки.
В този случай се стига до развитието на дифузно нагнояване на черния дроб (флегмон) и разпространяване на ехиникокови зародиши по кръвен път в много вътрешни органи (бели бробове, мозък, бъбреци и други органи).
Оттам насетне при неглежиране на проблема и невземане на адекватни мерки, прогнозата може да е твърде наблагоприятна. Самото лечение се следва само по оперативен път, като се отстраняват ехинококовите кисти. Прием следоперативно на Амебдазол. Ако операцията се извърши навреме, прогнозата е добра, и следва пълно излекуване.
Причината за развитието на ехинококови кисти се крие в загнездване на бактерията на кучешката тения в черния дроб и организма като цяло на човек. Това предполага профилактика, включваща отстраняване на всякакви налични или евентуални източници на кучешка тения, много висока лична хигиена, битова и професионална хигиена, особено при лица, занимаващи се с ветеринарен контрол върху домашни и други животни, които може да са носители на тенията.
Освен това от голямо значение е следенето и развитието на строг санитарен контрол по отношение на питейните и хранителни източници в райони с развито животновъдство.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000