0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Храните, които чистят черния дроб

Черният дроб е органът, който пречиства нашия организъм. Определен като втори по големина, той е този, който извършва много важни функции, ето защо е много важно да се погрижим за него. Една от ценните му функции, без която никой не може е да регулира мазнините, да балансира хормоните, да подпомага храносмилането. Има и храни, които могат да улеснят неговите функции и тях може да видите ето тук:
624-300-cheren-drob-prochistvane-grizha-balansirano-hranene-kurkumaМоркови
Този зеленчук е първият в списъка, заради своето богатство от бета-каротин. Морковите спомагат за регулацията на кръвната захар, а също така и намаляват възбудата на организма. Те са изключителен източник на енергия и се включват във всяка една диета.
Чесън
Чесънът прочиства и подсилва кръвта, като съдържа огромно количество алицин, както и селен, като тези два минерала помагат за прочистването на черния дроб. Освен за черния дроб, чесънът е продукт, който спомага работата и на бъбреците. Лютивият зеленчук активира изхвърлянето на ензими, които от своя страна елиминират токсините от организма.
Лимони
Лимоните може да изцедите и на сок и така да ги приемете, за да прочистите черния дроб. Изключително богат на витамин С цитрус, той съдържа и антиоксиданти, а също така е и алкализираща храна. Чисти жлъчния мехур също, бъбреците и белите дробове. За да бъде храносмилането по-добро, просто добавете малко пресен лимонов сок към чаша топла вода за добро храносмилане!
Зелени листни зеленчуци
Това е една от храните, която е чудесна за прочистване на черния дроб. Богати на растителни хлорофили, зеленолистните зеленчуци абсорбират и изхвърлят токсините от кръвта. Такива храни са спанак, лапад, рукола.
Цвекло
В цвеклото се намира така наречения бетамин, който е чудесен стимулант на клетките на черния дроб. Бетаминът е веществото, което пази черния дроб и жлъчката, като последната играе съществена роля в храносмилателната система. Самия кореноплоден зеленчук е богат на много витамини и минерали. Той не само, че прочиства черния дроб, бъбреците и жлъчката, но също така вкарва в норми и кръвната захар.
Чай от глухарче
Глухарчето е чудесен лек за всеки, който иска да прочисти кръвта си. Използва се от векове за лечение на редица заболявания. Неговата луковица, от която се правят чайове, преварки и тоници, прочиства жлъчните пътища и е като тоник за черния дроб. Чаят от глухарче има и превантивна и възстановителна функция.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000