0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Instagram прави хората обсебени от здравословното хранене

Instagram е социална мрежа, в която много хора споделят снимки на своите отслабнали тела. Или пък съвети за това как да се поддържа теглото


Instagram
Предишни проучвания показват, че потребителите на социални мрежи са склонни да се сравняват с други хора. Това неминуемо води до депресия, проблеми с килограмите, формата на тялото и храненето. Сега служителите на Университетския колеж в Лондон са открили връзка между използването на социалната мрежа Instagram и орторексия нервоза - хранителното разстройство, което се характеризира с маниакално желание за хранене, пише Zee News.
Учени са интервюирали 680 потребители на социалните мрежи, които следят различни страници и профили за правилно хранене. Участниците отговориха на въпроси за хранителното поведение, социалните мрежи и симптомите на орторексията. Изследователите установяват, че доброволците, използващи Instagram, са имали по-висок риск от някои симптоми, характерни за орторексията.
Други социални мрежи не са свързани с манията за здравословно хранене. Общо 49% от участниците в проучването страдат от орторексия. Все пак, има и нещо успокоително. Преобладаването на това заболяване в общата популация на целия свят е по-малко от 1%.
И още: както показват изследванията, ентусиазмът за правилното хранене води до увеличаване броя на подрастващите с опасно ниско тегло. Понякога такъв ентусиазъм дори увеличава риска от смърт, отбелязва Business Standard .
Хранителната специалистка Рианон Ламберт казва, че често трябва да комуникира с момичета, които споделят диетата си. И много момичета, както се оказа, са буквално обсебени от диетичното хранене. Това засяга живота и хранителните навици. "Заради ентусиазма за правилно хранене броят на пациентите с хранителни разстройства се е удвоил през последната година", споделя диетологът.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000