0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Лекари: не използвайте активен въглен като средство за детоксикация


Лекари: не използвайте активен въглен като средство за детоксикация

Активният въглен се счита за отлично средство за детоксикация. Днес използването му е истинска тенденция

Активният въглен се добавя към храна, напитки (има коктейли, дори и кексчета и кифли с активен въглен). Използва се за готвене от различни гурута на здравословното хранене и знаменитостите, съобщава The Daily Mail.

Активният въглен се използва за отстраняване на вредни вещества от организма при отравяне, подуване на корема, за подобряване състоянието на кожата и дори за избелване на зъбите. И много диетолози твърдят, че активният извежда токсините от тялото. Всъщност активният въглен абсорбира токсични съединения в стомашно-чревния тракт и ги отстранява по естествен начин.

Лекарите обаче предупреждават

Активният въглен също така могат да абсорбират витамини, минерали и антиоксиданти от храната. Всъщност, те лишават храната от нейната истинска, здравословна стойност. Същото се случва и с някои лекарства, включително антидепресанти и противовъзпалителни средства. Също така си струва да запомните, че активният въглен ще работи само когато се приема веднага след влизането на токсични вещества в тялото. Плюс това, въгленът инхибира движенията на червата, причинявайки гадене и запек.

Не отлагайте! Започнете препоръчителния прием на ХЕПАВИТАЛ СЕГА! Само така ще гарантирате здраве и отлична работа на черния дроб!

Активният въглен, като средство за детоксикация, придоби най-голяма популярност у нас в началото на 80-те години на миналия век. Тогава той беше смятан за почти универсално лекарство. Много жени с негова помощ се надяваха да отслабнат, някои хора дори приемаха лекарството за лечение на пептични язви и заболявания на черния дроб и червата.

В момента експертите препоръчват да се приема активен въглен при диария и отравяне. Наталия Пугачева, руски диетолог, обаче предупреди, че лекарството трябва да се използва много внимателно. Преди употреба е необходимо да се изчисли дозата въз основа на телесното тегло.

Трябва да взимате таблетки с въглен поне два часа преди хранене, като заедно с това е нужно да пиете и много вода. В противен случай човек може да развие язва. Също така сред страничните ефекти на тези хапчета са запек и дехидратация, каза диетологът.

Някои пасти за зъби съдържат активен въглен. В същото време британските лекари откриха, че активният въглен може да унищожи зъбния емайл.


Поръчайте

pora4ay_baners2
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020