0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

На какво се дължи чувството на умора през лятото?

Климатикът е един от виновниците за честа умора през лятото


умора Почиствайте филтрите му всяко седмица или го заменете с вентилатор
През лятото ядем повече пресни плодове и зеленчуци, движим се по-активно и би трябвало да се чувстваме в добър тонус. Въпреки това усещането за умора и oтпадналост често ни спохожда. Има ли сериозни основания за безпокойство? Една от причините са високите температури, посочват лекарите. Топлината силно разширява кръвоносните съдове, вследствие на което намалява оросяването на мозъка и се поражда чувството за тежест и умора. Горещините могат да причинят обезводняване на организма и прегряване, ако не се пият достатъчно течности. Почитателите на по-тежките храни, които и през лятото не се отказват от любимите си ястия, трябва да знаят, че претоварването на стомашно-чревния тракт също води до умора.
Сред причините за неразположението се нарежда и продължителното пребиваване в затворено помещение, охлаждано от климатик. Т.нар. Синдром на болната сграда е модерно заболяване на хората, живеещи в големите градове. Той обяснява, че в многоетажните сгради, които нямат прозорци за проветряване и вентилацията се осъществява единствено чрез климатици, трябва изключително качествено да се поддържа инсталацията и често да се почистват филтрите. Иначе по пътя на обратната конвекция всички попаднали във филтъра алергизиращи съставки навлизат в помещенията и хората ги вдишват, при това в много по-голяма концентрация, отколкото ако няма климатик. Освен чувство за умора, отпадналост и сънливост може. да имате и други оплаквания -хрема, често кихане, главоболие. Всички те характеризират симптоматиката на синдрома на болната сграда.
Чувството на умора ще преодолеете, като избягвате да излизате навън в най-горещите часове на деня, съветват лекарите. Носете шапка, за да предпазите главата от директно нагряване. За хората, които вършат интензивна умствена и физическа работа, най-важното е да пият много течности. Предимно вода, натурални студени чайове и неподсладени сокове, а не бира и газирани напитки.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000