0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Правилна грижа за нашия черен дроб

Ако сами се чистехме досега бума от чернодробни болести да е набъбнал поне двойно. За наше щастие природата е била достатъчно съобразителна, създавайки човека и е предложила метод за самопочистване на този така важен орган. Всички отпадъци, образуващо се в резултат на жизнената дейност се изхвърлят следствие на добрата организация на тялото ни, от черния дроб. И все пак се случва този филтър на тялото ни да се разстрои и да започне да функционира неправилно.
photo_medium_4652Тогава най-лесното, което може да се направи е да се прочисти. С лимонов сок, зехтин или други лекарствени средства. Реално обаче те не очистват, ето защо трябва още преди това да се научим да се грижим за черния си дроб.
Как можем да преценим доколко ефективно действа черния ни дроб? И дали изобщо го прави? По принцип е доста трудно да се прецени. А именно в черният дроб се образуват редица белтъчини от най-важните за нашия организъм, а оттам и ако се нарушат функциите му автоматично това води до разстройство и на всички системи в организма. Черният дроб е този, който запазва глюкозата под формата на гликоген и спомага за неговия разпад, когато на организма ще му потрябва енергия за една или друга жизненоважна дейност. Черният дроб приема и постъпващите отвън и натрупалите се в червата отрови, като ги преобразува в нетоксични вещества и снабдява другите органи с пречистената кръв от тези вещества. Ето защо като той самият преработва тези вещества и спасява организма, се натравя с натрупали се в него вредни вещества. И страда много повече от другите органи.
Ето защо той има нужда от помощ в изпълнението на дадени функции, а не толкова от почистване. И само специалист би могъл да прецени това на базата на изследвания. Ние можем да подберем правилното хранене, което да ни даде възможност да се грижим за нашия черен дроб, като се храним с много плодове и зеленчуци, като почти няма такива, които могат на навредят. Изключение правят такива храни, като чесън, лук, зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле, артишок, които да не са полезни за черния дроб. Изключително полезни и много препоръчителни за черния дроб са и различните фрешове, а също така и пчелните продукти (мед, цветен прашец, пчелно млечице и прополис) влияят изключително благотворно на черния дроб.
За да засилите имунитета на чернодробните клетки, използвайте много подправки, като много добре се повлияват те от ароматния розмарин, екзотичната куркума и вкусната канела. А пък 1-2 супени лъжици студено пресован зехтин дневно и въобще студено пресованите масла (тиквено, сусамово, ленено, конопено), редовно добавяни към нашата салата ще тонизират тази своеобразна пречиствателна система в нашето тяло. От друга страна храните, които са бавен убиец на черния дроб, са тези от бяло брашно, полуфабрикатите, солта, мазните храни с много добавени оцветители и подобрители на вкуса - и разбира се прекаляването с алкохолните напитки. Мислете за здравето на своя черен дроб, за да мисли и той за вас. 

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000