0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Прочистване на черния дроб със сокове

Изключително полезно е прочистването на черния дроб да се прави на определени периоди, за да функционира правилно този така важен орган за човешкото тяло.
По този начин се прави и профилактика на редица болести, както и тяхното лечение, повишава се енергията на човек, регулира се теглото, спомага се за нормализиране на холестерола, както и се стига до подобрение на храносмилането. Преди обаче да се пристъпи към прочистване на черния дроб е добре да се направи прочистване на бъбреците. Защото когато бъбреците и прилежащите към тях пикочен мехур и изобщо целия  уринарен тракт работят идеално, те могат да отстраняват ефикасно нежелателни вещества, попаднали случайно от червата в жлъчката. Ето няколко метода за прочистване на черния дроб:
Първи метод:
Преди да пристъпите към същинското прочистване, направете подготовка, а именно една седмица само на вегетарианска храна. Основно за пречистващата процедура се изисква пресен ябълков сок, като най-добре би било това да е от зелена ябълка. Това е така, защото в ябълките има киселина, спомагаща за омекотяването на камъните в жлъчката и черния дроб, а това от своя страна позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Освен това ферментиращият ефект на сокът от ябълки допринася и за разширяването на каналчетата на черния дроб. Ябълковият сок е нужно да се пие бавно, най-добре е би било това да става през сламка, за да не повредите зъбния емайл от ябълковата киселина. Освен ябълковия сок е нужно да пиете и вода - около литър и половина, два на ден. Всяка сутрин на гладно, и вечер преди лягане, се пие топла вода с мед. Ето и прочистването по дни:
sok1 и 2 ден
След ставане на гладен стомах се прави клизма. През целия ден можете да пиете ябълков сок на корем, но не по-малко от литър и половина.
3 ден
През третия ден правите същото, но сокът този път може да се пие само до 19 часа. Това е времето, когато черния дроб се отпуска и е в състояние да изхвърля токсини.
Преди лягане, може да сложите една затоплена грейка в областта на черния дроб, като я държите около 2-3 часа и на всеки 15 минути пиете смес от 3 супени лъжици зехтин и 3 супени лъжици лимонов сок. За цялото очистване общо ви трябват 200 гр. зехтин и 200 мл. лимонов сок. След като приключите тази процедура започва и изхвърлянето на токсините, както и билирубиновите камъни. Изхвърлянията наброят общо 3-4 пъти. За пълно изчистване, тази процедура е добре да се повтори още 2-3 пъти. Понякога след първото прочистване е възможно да усещате тежест в черния дроб - това е сигнал, че вредните вещества не са излъчени напълно и е нужно да повторите процедурата.
Втори метод:
Въпросният представлява доказан метод на д-р Х.Кларк, който работи на принципа на естествено прочистване с билки. Трябва да се знае обаче, че това не е типичен метод за прочистване на черния дроб, а за неговото подобрено функциониране посредством традиционно използвани билки. Докато при чернодробното прочистване се цели изкарването на жлъчните камъни.
Рецепта:
6 части корени от черен оман
6 части кора от бял дъб
3 части кралица на ливадите
3 части лопен (овча опашка)
2 части сладко коренче
2 части дива гулия
2 части магарешки бодил
3 части кора от черен орех
3 части корени от бяла ружа
1 част лобелия
1 част шлемник
Всички билки се смесват. След това се добавя половин чаша от сместа към 2.5 литра вода и се загрява до завиране. Слагате капак и сваляте от огъня. Оставете така да престои около шест часа. Прецедете и пийте по 1,5 чаши дневно. Съхранявайте прецедените билки в хладилник.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000