0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Симптоми на коварната болест Хепатит С

Ако чувствате умора и болки в ставите, гадене и позиви за повръщане, ако кожата ви пожълтява, непременно идете при терапевта си. Не е изключено да сте се заразили с вируса на хепатит С!
hepa4Тази форма на чернодробно възпаление протича в остър или хроничен вариант; коварна е, защото описаната симптоматика не винаги се проявява и е възможно болестта да премине в хронична фаза, без да са взети адекватни медицински мерки. Нелекуваният хепатит С “работи” подмолно и съсипва черния дроб. Възможно е да причини цироза или рак. Късната реакция при пренебрегвани ранни знаци за заразата обикновено води до диагностициране в момент, когато черният дроб е непоправимо увреден.
Световната здравна организация разпространи тревожната информация, че в света има над 170 милиона души, заразени с вируса на хепатит С. При 80% от заразените заболяването преминава в хронично. Може да звучи абсурдно, но хепатит С убива повече хора, отколкото СПИН. Хроничните носители на вируса у нас надхвърлят 150 000 души.
Как пипваме заразата? Хепатит С се предава по кръвен път. Пътищата на заразата са стряскащо много и първият, за който се сещате – кръвопреливането, не е най-рисков. След 1994 година трансфузионните центрове тестват кръвта за вируса на хепатит С. Ако сте понесли такава манипулация преди 1994-а, има теоретична вероятност да сте заразени.
По-вероятно е да се заразите, ако често ползвате спринцовка и ако със същата спринцовка си служи и друг човек. Вирусът на хепатит С е устойчив и може да се съхрани жизнен в миниатюрни количества кръв, върху някаква повърхност, върху памук, обеца, четка за зъби. Счита се, че е възможно заразата да се предаде при груб секс с охлузвания, чрез влагалищен секрет или сперма, чрез слюнка. Специалистите са категорични, че нестерилният инструментариум в студиа за татуировки и пиърсинг също е зареден с рискове.
Лечението от хепатит С е продължително, но не е невъзможно. Важно е в каква фаза от развитието на заболяването е констатирано, че става дума именно за него.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000