0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Болестта, която не подбира - хепатит

На 28 юли светът отбеляза за шести пореден път Световният ден за борба с хепатита. Този ден е един от четирите, който е посветен на тежки заболявания от този вид, които официално получават подкрепата на СЗО /Световната здравна организация/ в нейните 194 държави-членки. Според здравните статистики по света, около 500 милиона души живеят с някаква форма на хепатит - В или С.
sapunЕдин на 12 души страда от това тежко заболяване, и въпреки честотата на заболявяемостта, познанието за страданието е прекалено ниска като се има предвид напредъка на медицината. Ако хепатитът не се лекува навреме, той може да доведе до тежки и непоправими щети на черния дроб, развитие на цироза и различни други усложнения, в това число и рак на черния дроб, както и чернодробна недостатъчност, като при последната е абсолютно невъзможно да се предприеме трансплантация на този орган с нов.
СЗО алармира, че двете най-често срещани форми на хепитит - В и С, погубват всяка година над един милион души. Организаторите на компанията имат за цел да запознаят колкото се може повече хора с тези опасна болест, като наблегнат на факта, че никой не е подсигурен, защитен и че няма такива фактори, които да предпочита болестта, като възраст, пол или раса.
Някои от основните начини, по които вирусът на хепатита може да проникне в човешката система, са заразената храна, мръсната вода, къпане в заразени водни басейни, по кръвен или полов път, както и чрез изпражненията. Симптомите, които най-често може да ви наведат на мисълта, че това, което чувствате не е обикновен дискомфорт, а сериозно заболяване, са поява на жълтеница, която започва от склерите на очите, след това и кожата, освен това се усеща и обща отпадналост, температурата се повишава, има стомашен дискомфорт и се появява повръщане.
Ако след тези симптоми не се започне лечение, то черният дроб започва да цирозира, бавно губейки всичките си функции.
Профилактиката на хепатит А и В, включва ваксинация, както и изрядна лична хигиена, сериозен подбор на храни и напитки, а също така и внимателният контакт със заразени.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000