0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Трайно увреждане на черния дроб

Трайното увреждане на черния дроб е състояние на подмяна на нормални чернодробни клетки със съединителна тъкан. Състоянието е известно и като цироза. Главната характеристика на заболяването е, че при него, чернодробната функция не може да се изпълнява.
alkoholПри крайният стадий на трайното увреждане на черния дроб, се достига до чернодробна недостатъчност. Въпросната може да бъде, както остра, така и хронична. Макар и трайно, това не означава доживотно увреждане. Чернодробната недостатъчност се лекува, но изключително трудно и в него се включват реанимационни грижи, които имат за цел да постигнат стабилизиране на болния и неговото състояние. След това започва да се лекува основата, която е причинила развитието на чернодробната недостатъчност и в краен случай чернодробна трансплантация.
Трайните увреждания на черния дроб, и изобщо проблемите с този жизнено важен орган, филтриращ цялата ни система, може да възникнат в резултат на системна злоупотреба с алкохол. Последният е пряко токсичен за чернодробните клетки и може да доведе до възпалителен процес в органа. Освен при прием на алкохол, едно такова възпаление може да е следствие и на големи количества, в повечето случаи излишни, на ацетаминофен, лекарства за контрол на повишените нива на холестерол в кръвта и други.
Другите причини са разбира се различните видове вирусни инфекции като хепатитите и инфекциозна мононуклеоза. Други болести, които в краен случай увреждат черния дроб са хемохроматоза (натрупване на желязо), болест на Уилсън (Wilson, наследствено заболяване, което засяга способността на организма да метаболизира медта) и много други сериозни заболявания.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000