0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да разберем, че щитовидната жлеза страда?

Всеки един проблем, който може да възникне с щитовидната жлеза и нейното нормално функциониране, неминуемо се отразява на месечния цикъл при жените. И тъй като те са по-податливи на такива проблеми и болести, свързани с щитовидната жлеза, много често признаците биват вземани за навлизане в периода на менопауза, особено, ако жената е в гранична възраст.
g_61187Ето защо при съмнения от този род, за да се изключат и други, трябва да се направят изследвания, назначени от специалист ендокринолог, които ще покажат произхода на промените. Има възможност да се развие хипофункция на жлезата, например когато жената вече навлиза в климакса, и просто двете събития да съвпаднат.
Един от начините, по които можем да разберем, че имаме проблеми с щитовидната жлеза, са профилактичните прегледи. Всяка жена трябва да си прави такива на възраст над 35 години. Поне веднъж на пет години се проследява обстойно нейното състояние.
Кои може да са първите сигнали за появата на проблеми? Първият признак, който всеки може да забележи за себе си, е необичайното стягане на блузата с яка или полото, около врата, което не носим за първи път. И след като внимателно се погледнем в огледалото, като че ли забелязваме необичайно нарастване в основата на шията. Друг път при проблеми с щитовидната жлеза, може да се усеща притискане в гърлото, затруднено преглъщане също. Даже и един от тези симптоми да е налице, е нужно да посетим специалист.
При първа консултация, се назначават изследване на THS и на щитовидните хормони. Високите стойности може да са притеснителни, което може да означава, че хипофизата се опитва да стимулира дейността на щитовидната.  Различните заболявания на щитовидната жлеза носят и различни симптоми. Хашимото например е едно сравнително рядко автоимунно заболяване, което се открива при необичайни промени в стойностите на тиреоидните хормони. Именно болестта на Хашимото може да стои в основата на хипофункция на щитовидната жлеза.
Болестта на Грейв е друго автоимунно заболяване, което се отличава с хиперфункция на щитовидната жлеза. Отличителен белег на заболяването е подуването на тъканите около очите.
Как може да се лекува открита хипофункция на жлезата? Обикновено специалист ще ви назначи хормонозаместителна терапия. Състоянието на организма може да се възстанови след като се вземе хапче на гладно сутрин в доза, предписана от лекар. Терапията обикновено трае няколко седмици. Пациентът споделя, че отново чувства прилив на енергия, след време се нормализират теглото и стойностите на холестерол. Има и редица природни терапии за възстановяване функциите на щитовидната жлеза, които обаче трябва да се направят след консултация със специалист.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000