0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да разберем дали щитовидната жлеза функционира правилно?

Дали функционира правилно нашата щитовидна жлеза? При голям процент от хората е западния свят отговорът може да е директно едно голямо "НЕ".
pregled-bolna-womanПоради начина ни на живот има много заболявания на щитовидната жлеза остават недиагностицирани, поради което оставаме в невидение за тях. Това най-общо означава, че голям процент от хората изпитват трудности при отслабване, губят концентрация, постоянно се чувстват като балони от газове, прекалено зиморничави през голяма част от годината, и дори имат емоционални проблеми, като страдат от депресия или пък чести промени в настроението. Но след всички тези симптоми, те нямат представа, че са болни, забързани в ежедневието си. А има няколко причини поради, които проблемите със щитовидната жлеза да бъдат пропускани.
Преди всичко трябва да знаем, че функцията на щитовидната жлеза е да отделя хормон. Въпросният е много важен, защото действа на клетките и на целия организъм, като регулира метаболизма. От метаболизма си зависи и доколко имаме възможност да поддържаме добра телесна температура, да сме енергични,а също така и да произвеждаме мускулна маса и да горим излишните мазнини. Щитовидната ви жлеза е метаболитен активатор на ДНК във всяка от трилионите ви клетки! Този факт придобива най-много смисъл, когато вземем предвид КОЛКО МНОГО симптоми и дисбаланси се дължат на лошото функциониране на щитовидната жлеза.
Нека да видим дали имаме проблем с щитовидната жлеза:
1) Станала ли е умората хронична за вас? Ако щитовидната жлеза не е наред, има вероятност честите уморителни фази, в които влизате да са именно от нейната повреда. Или по-конкретно: умората, чийто проблем си е щитовидната жлеза, се изпитва постоянно. Сякаш никога не можете да се отървете от нея. Даже и сутрин след като сте станали току-що от леглото се усещате уморени. Изпитвате копнежи за кафе, за да преборите умората. Вместо обаче да пиете тонове кафе, по-добре наблегнете на физическите упражнения, ще се почувствате по-добре.
2) Оплаквате ли се от суха кожа? И тук не става въпрос за типа кожа, която може да поддържате или преборите с различните козметични продукти, като овлажняващ крем например. Става въпрос за кожа, която е много, много суха. Даже понякога се лющи щом се почешете. А основната причина за нейната сухота е заниженият метаболизъм, ето защо ще трябва да започнете лечение на щитовидната жлеза.
3) Непоносимост към студ! Има хора, които открай време са си прекалено зиморничави и им се чудим как може при сравнително топло време, например 23-24 градуса, да стоят с дълъг ръкав. А тази непоносимост и зиморничавост определено може да се нареди сред признаците за недобре функционираща щитовидна жлеза. Поради това, че метаболизмът на тези хора е по-бавен, то тялото се опитва да съхрани топлината. Недостигът на желязо е още една причина хората да изпитват сериозна непоносимост към студ. Важно е да се изследват запасите от желязо (феритинът), за да се изключи желязото като причина.
4) Напълняване и трудно отслабване. Най-често срещаният признак за болна щитовидна жлеза си остава трудното контролиране на теглото.
Има и още няколко симптома, които не е зле да вземете предвид. Не забравяйте, че в важно лекар да разгледа всичките симптоми като едно цяло, както и да се направят лабораторни изследвания.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000