0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Симптомите говорят - проблеми с щитовидната жлеза

Макар да не сме болни, се случва да не се чувстваме добре, по-често да страдаме от настинка, или пък стомахът ни да се бунтува. И тук може и да има проблем, който не съзираме, а именно - нарушение на функциите на щитовидната жлеза. Нейната активност и съответно нивото на хормоните в кръвта могат както да се намаляват, така и да се повишават.
bazedova-bolest-prichini-za-izpakvane-na-ochiteСамата щитовидна жлеза представлява важен хормонален орган, който участва в регулирането обмяната на веществата, топлообмена, работата на нервната система и т.н. Нарушенията на нейната работа може да не само генетично обусловени, но понякога могат да бъдат "отключени" и от фактори на външната среда: стрес, инфекции, загар, недостиг на йод и други. Методите на лечение са различни в зависимост от "маските", зад които често се скрива болестта. Как обаче да разберем първо, че имаме проблем? Ето няколко признака, по които можете да се ориентирате, че нещо не е наред.
1. Кожа
Когато кожата придобие жълтеникав или прасковен цвят, първото, което може да си помисли човек е, че става въпрос за жълтеница. Дори лекарите понякога поставят диагноза хепатит, без дори да се замислят, че този цвят на кожата е характерен и при недостатъчна функция на щитовидната жлеза - хипотиреоза.
2. Поява на запек
И тук човек може да се заблуди, че страда не от правилното заболяване. Освен храносмилателни проблеми, запекът може да е сигнал и за хипотиреоза. Камъните в жлъчката също са една от характерните "маски" за недостига на хормони в щитовидната жлеза.
3. Наболява ви сърцето
Ако имате недостиг на важни хормони, то това може да повлияе на работата на сърцето. А това значи да се стигне до забавяне на сърдечния ритъм, както и сърдечна недостатъчност, понижено или повишено кръвно налягане.
4. Наднормено тегло
Ако отслабването е трудно, даже и да пазите диета, задължително си направете изследвания на щитовидната жлеза. Заради липса на дадени хормони, може да се стигне до нарушена обмяна на веществата - в кръвта се натрупва наднормено количество холестерол и затова се увеличава риска от атеросклероза и затлъстяване.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000