0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Топ храни в помощ на болната щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза, както и всеки друг орган има нужда от специално отношение, за да функционира правилно. А един от начините да направите това, е да й дадете нужните хранителни вещества.
macaТези,  от които тя има най-голяма нужда, за да работи правилно, са йод, витамин А, тирозин и антиоксиданти. Има някои храни, които съдържат много вещества, минерали, витамини и поради това се наричат суперхрани. Те могат да помогнат и на щитовидната жлеза, доставяйки й нужните минерали и витамини. Ето кои са те:
Макa - Използва се коренът на това растение. Той е чудесно средство за подсилване функциите и самата щитовидна жлеза. Мака спомага за подсилване на хипофизата, която от своя страна изпраща хормонални сигнали към щитовидната жлеза. Получава се един вид регулиране отгоре надолу. Коренът е родом от Перу и съдържа традиционните хранителни вещества, нужни на щитовидната жлеза  - цинк, витамини от група В, желязо и мед. Трябва да се отбележи, че съдържанието на йод в маката не е високо. Морските растения са много по-добър източник на този минерал.
Растението може да се намери по магазините за здравословно хранене или хранители добавки под формата на прах или таблетки. Ако е прах се разтварят 1-3 с.л. мака на прах, в смути, всяка сутрин.
Морски растения - Морските растения са пълни с йод. Което е само една от причините, поради които си струва да похарчите малко повечко пари, за да подобрите състоянието на щитовидната си жлеза. Освен йод, те са богати и на други минерали, например мед и цинк. Те не са по-малко важни за здравата щитовидна жлеза. Освен това, може да се намери в техния състав и желязо. Например водораслото келп съдържа четири пъти повече желязо от телешкото месо и 600 пъти повече йод от ракообразните.
Спирулина - Спирулината е друг вид супер храна, която изобилства от множество минерали, в това число и йод, който спомага за подсилване на общото здравословно състояние на организма и метаболизма. Изследване показва, че растението е особено богато на каротиноиди, като бета-каротин. С тяхна помощ щитовидната жлеза се снабдява с така важния й витамин А. Освен това спирулината е една от най-добрите растения за пречистване на черния дроб. А доброто функциониране на черния дроб е важно за щитовидната жлеза, тъй като превръщането на неактивния хормон T4 на щитовидната жлеза в активен T3 се случва главно в черния дроб, макар това да става из целия организъм.
Морски фитопланктон - Макар и много малък, даже по-малък от червените кръвните телца, морският фитопланктон е изключително богат на няколко основни за доброто здраве на щитовидната жлеза, хранителни вещества. Той се нарежда в графата суперхрани, заради това, че съдържа много каротиноиди, включително бета-каротин, лутеин и много други. Бета-каротинът се превръща във витамин А, когато организмът се нуждае от него. Освен това е богат и на фитохимикали, които предпазват щитовидната жлеза от редица увреждания, които са причинени от окислителни процеси. Съдържа и йод.
Годжи бери - Малките, червени плодчета са чудесен източник на флавоноиди и освен това бъкат от антиоксиданти. Ендокринната система, към която спада и щитовидната жлеза, като цяло е много податлива на увреждания, идващи от окислителните процеси. Въпросните увреждания са в резултат на излагане на различни токсини от околната среда, излагане на радиация, прием на пестициди от плодовете и зеленчуците ни, вредните химикали в пластмасата и т.н. храните, които истински „гасят” свободните радикали, са по-важни от всякога. Именно годжи бери се нарежда на първата линия в тази борба. Неговите антиоксиданти спомагат за намаляване на стреса, причинен от окислението, а той често е главен виновник за проблемите на щитовидната жлеза, включително и хипофункция.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000