0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо щитовидната жлеза намалява своята функция?

Щитовидната жлеза и неправилното й функциониране може да са причина за редица неудобства и съпътстващи заболявания. Затова, ако въпреки диетата си, продължавате да трупате килца, вероятно проблема се крие другаде и е добре да проверите състоянието на тази важна жлеза от нашето тяло.
zatlastyavane_thumb_2Милиони хора по света страдат от това състояние на покачващи се килограми въпреки диетите, т.е. нарушение на щитовидната жлеза. То е известно на медиците под наименованието хипотиреоза (хормонално нарушение в организма, свързано с намалена функция на щитовидната жлеза, при което теглото се покачва, независимо от нискокалоричната диета). Много хора даже и не се досещат, че може да са болни от нещо, още повече от това. Причината е в това, че страданието невинаги протича в явна форма.  
По-застрашени са жените, отколкото мъжете, и често заболяването се появява или след раждане или с наближаване на възрастта на менопауза. Симптомите, които трябва да ви накарат да се замислите дали пък не тортичките са причините, са стандартни: увеличаване на теглото, уморяемост, лошо настроение. За жалост това са симптомите и на стресът, на който сме подложени и често се бъркат, ето защо малко жени обръщат внимание и се диагностицират навреме.
Как точно щитовидната жлеза може да разклати нашето здраве? Образно казано, щитовидната жлеза е спусъкът на всички процеси в тялото. И ако този спусък не работи правилно, ако е отпуснат, ако има намалено действие, тогава абсолютно всички процеси в тялото страдат - от метаболизъм до хормонални.
При хипотиреозата тялото изгаря (при това много бавно) по-малко калории. И това не е единственият проблем. Ако не се диагностицира навреме, заболяването може да повиши в пъти холестерола в кръвта, а това от своя страна да доведе до сериозни сърдечни заболявания, риск от сърдечен удар и други неприятности. И не само. Снижената функция на щитовидната жлеза може да доведе и до спонтанен аборт, ако е развито в детеродна възраст.
Причините, поради които това състояние се появява, в голям процент от заболелите са поражения на щитовидната жлеза, често свързани с прекаран възпалителен процес, някаква оперативна намеса, лечение с радиоактивен йод или пък вродена недоразвитост на жлезата. Може да се предизвика и от недостатъчно прием на йод с храната.
Хипотиреозата се лекува чрез приемане на хормонални препарати. Това не води до бърз ефект върху излишните килограми, затова е необходимо да се спазва диета и да се спортува.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000