0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Дерматолозите са открили неочаквано спасение от сърбежа

Със сърбежа може да се преборим като се правят няколко нагрявки по един специфичен начин, разкриха ученитеНаличието на сърбежа е едно от основните показания, които ни насочват към чернодробни заболявания.
Оказва се, че е достатъчно да се направи един вид специфична нагрявка върху кожата, за да се отървете от сърбежа. Както се вижда от експериментите, които са проведени с гризачи, експозицията е довела до по-малко сърбеж при лабораторните мишки. Това е важно откритие за хора, страдащи от псориазис или екзема.
Основният проблем със сърбежа е, че при разчесване човек премахва неприятното чувство само за известно време. Кожата се уврежда още повече. Това е порочен кръг. Доскоро лекарите можеха да предлагат само кремове, които контролират бариерната защита на кожата, облекчават възпалението и дават на кожата необходимата ѝ хидратация. Но тези средства не са насочени към решаване на същинския проблем.
Персоналът на Европейската лаборатория по молекулярна биология в Рим реши да разгледа проблема по различен начин. Те са разработили фоточувствително съединение IL31-IR700, което може да се прикрепи към клетките на повърхността на кожата, които са чувствителни към сърбеж.
Учените инжектират съединението в кожата на мишки с хроничен сърбеж, след което я облъчват с инфрачервена светлина. На повърхността на клетките, които са чувствителни към сърбеж, съединението е лишено от тези елементи, които позволяват да се фиксира самият сърбеж. Какво е важно в случая? Въздействието е направено само върху тези клетки, без да докосват клетките, свързани с болка, вибрации или фиксиране на топлина. Ефектът продължи няколко месеца.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000